Орест Лютий влаштує у Кропивницькому театрально-музичний перфоманс (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

26 жовтня Антін Муханський влаштує у Кропивницькому театрально-музичний перфоманс, де його персонаж Орест Лютий вивертатиме назовні та “перетрушуватиме” пропагандистські радянські пісеньки та пробуджуватиме гостей від постколоніальної залежності.

Організатор події Олександр Ратушняк розповів Першій електронній, що він був на подібних заходах двічі і під час фестивалю “Холодний Яр” запросив Антіна Мухарського у Кропивницький. За його словами, це неординарний проект, де персонаж Орес Лютий приходить на зміну своєму автору:

“Антін Мухарський – дуже інтелігентна, освічена людина. І тут приходить Орест Лютий – справді лютий. Орест Лютий – це його маска, двійник. Він зухвалий, використовує нецензурну лексику, але це абсолютно виправдано. Він говорить правильні речі мовою, яка буде доступна і зрозуміла для всіх. Щоб достукатися до слухача/глядача і пробудити йоговід навіяного. Разом зі своїм персонажем Антін Мухарський сам проходить цей шлях”.

За словами Олександра Ратушняка, персонаж Антіна Мухарського “перетрушує” старі радянські пісеньки.

“Береться радянський міф, на якому формувалися покоління. І Орест його вивертає. Як правило, це міфи на старих радянських пропагандистських пісеньках на кшталт  “Катюша”, “Идет солдат по городу” та багато інших. Він вивертає їх, “перетрушує”, наповнює новим змістом. І таким чином вивільняє нас від постколоніальної залежності, в якому перебуває більша частина нашого суспільства”.

Антін Мухарський презентує свою творчість у форматі театрально-музичного перфомансу. Кожну з пісень він коментуватиме у властивій манері Ореста Лютого:

“Антін про це дуже цікаво розповідає. Це неординарний перформанс. Він, як актор використовує свої здібності і таланти. Послухати в Ютубі це, звісно, цікаво. Але багато важить живе спілкування. Я був на його зустрічах двічі. На першому плані – його інтерактив із адиторією, те, як він вміє простою мовою заінтригувати читачів. І потім – пісні, які були б не так сприйняті без його коментарів. Це буде симбіоз між концертом і театральним дійством. Тут буде Антін Мухарський, який передаватиме слово Оресту Лютому. В нього специфічний образ”, – каже організатор.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Орест Лютий: імперські назви міст мають бути заборонені! (ВІДЕО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар