На вихідних у Кропивницькому відбудеться музичний фест “Тулумбас” (ПРОГРАМА)

Ілюстрація: tvoemisto.tv

23 вересня о 16:00 у Кропивницькому на фестиваль сучасної музики “Тулумбас” зберуться музичні колективи міста та області, які виконують пісні в різних стилях. Фестиваль створили, щоб зобразити стан української незалежної музики, сприяти її розвитку та популяризації.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на обласну філармонію.

“Сучасна музика є не тільки екраном молодіжного мистецтва, а й прямо і активно впливає на формування світогляду молоді. Особлива увага до сучасної музики, як до найбільш значної частини молодіжної культури викликана ще й тим, що таку музику слухає найактивніша і найосвіченіша частина молодого покоління”, – кажуть організатори.

Участь у фестиваль підтвердили групи “ЕксампейЯ”, Аlina Shevchenko, рок-гурт The Sound Age, “Десь Чули”, “Сонце -Чернозем”, “Чорне Сяйво”, “Закон Ома”

Народний фольклорний ансамбль “ЕксампейЯ”

Світлина від Народний фольклорний ансамбль “Ексампейя”.

Гурт створився у 2012 році у Соколівському сільському будинку культури, а в 2016 році йому присвоєно звання “Народний фольклорний ансамбль”. На даний час ансамбль базується у Кіровоградському районному будинку культури.

Гурт виконує автентичні українські пісні як традиційно, так і у власній трактовці, використовуючи сучасні музичні інструменти, електронні технології, а також експериментуючи зі змішанням жанрів. Наприклад, автентичний спів з рок музикою, або іншими сучасними жанрами. Такі інтерпретації створюються задля того, щоб старовинні пісні легше сприймала молодь, а саме популяризація автентичної музики і є головною метою діяльності гурту.

В складі гурту чотири учасники. Едуард Дикаренко, Тетяна Дикаренко, Світлана Буланова та Вікторія Шишова.

Аlina Shevchenko – музичний колектив, який створює і виконує музику в стилі indie / folk.

У 2016 році відбувся реліз першого альбому “Сонцесон”, наразі колектив радує новими піснями і кліпами: влітку 2017 року відбулося 2 прем’єри – художній кліп “Повітря” і “Ранок” виробництва ZAKON OMA production. Учасники фестивалів  Студентська республіка,  Skyline,  Avatar, yoga fest,  Млиноманія, Сяйво.

Рок-гурт “The Sound Age”

Рок-гурт “The Sound Age”

Гурт існує п’ять років. За цей час брали участь у різноманітних фестивалях та благодійних концертах як у Кропивницькому, так і за його межами.

У гурті є Роман Губенко – фронтмен, гітара, Ксенія Чеканова – вокал, Гліб Голенко – ударні, Віталій Шевченко – бас-гітара.

“Десь Чули”

Гурт заснований в 2015 році в Кропивницькому. На початку – джем-проект, що невдовзі розрісся у творчу одиницю і за жанром є альтернативою багатьом наразі популярним музичним стилям.  У складі гурту ударні – Максим Діденко, вокал – Денис Федоренко, клавішні – Дмитро Єрьомін, бас-гітара – Анатолій Семидоцький

В текстах задокументовані  власні думки стосовно настроїв і стану суспільства, а також індивідуальні враження щодо моральної, соціальної і емоціональної складової сьогодення.

Кожен з музикантів щиро сподівається, що людство врешті зможе знайти в собі хоч трохи здорового глузду і не штовхати Всесвіт відверто до руйнації.

Наразі “Десь Чули” готують дебютний альбом.

“Сонце -Чорнозем”

Фото з сайту youtube.com

Гурт створили 7 травня 2005 року. До первинного складу групи увійшли Руслан Дормаш – вокал, гітара, Василь Ковпак – бас, Михайло Пилипенко – ударні і гість з сонячного Магадана – гітарист Вадим Ковальов. До цього хлопці вже грали разом у таких проектах як “Колесо” і ” ‘Козачий Сир”. Навесні 2006 року гостя з Магадана депортувала місцева влада. У травні 2006 року йому на зміну прийшов Віталій Виштикайло. У червні 2009 Василя Ковпака змінив Дмитро Параскева, а ударника Михайла Пилипенко в жовтні 2009 замінив Павло Шерстюк

Група не багато разів виступала на різних фестивалях. Також брала участь у концертах присвячених дню міста, мобіл байк шоу і зльотах. Наразі група записала більше 50 пісень і випустила 4 альбоми в стилі альтернатив фьюхен метал хард кор.

Гурт «Чорне Сяйво»

Гурт заснували у серпні 2010 року. У складі: Хорош Марина – вокал, Богдан Катренко – гітара, Володимир Шалашенко – гітара, Дмитро Майборода – бас-гітара та Олександр Мусорін – барабани. Через кілька тижнів після свого народження «Чорне Сяйво» взяли участь в обласному відбірковому конкурсі фестивалю «Червона Рута», де зайняли третє місце. У цьому році гурт дав декілька дуже вдалих концертів, включаючи сольний, які показали, що група працює не даремно.

Гурт “Закон Ома”

Створили у 2010 році, як акустичний проект. Він сповідує філософію та слідує традиції славнозвісного телевізійного шоу “mtv unplugged”.

Акустичний звук – передумова і необхідний етап розвитку на шляху до власного електричного звуку.

Зараз зосереджується на студійній роботі – музиканти гурту засновують студію звукозапису “radharaman records” на базі якої у 2017 році створено “закон ома production”.

Навесні 2017 року розпочалась робота над дебютним музичним альбомом, реліз якого планується на весну 2018 року.

Беруть участь у створенні музичних доробок таких проектів як “цирк шардам”, “sokolovsky”, “аді”, “jani”, “dolbo sraund”.

До складу входять Валентин Поворозник – вокал, перкусія, Олександр Котов – бас гітара, Віктор Ткаченко – гітара, Михайло Бондаренко – клавішні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар