Документальне кіно під відкритим небом: у Кропивницькому покажуть 12 життєвих історій

Фото: Андрій Ткач

11 серпня стартує перший у Кропивницькому фестиваль кіно просто неба. На Театральній площі три дні показуватимуть найкращі сучасні фільми українського та польського виробництва. Серед них є впізнаваний для українця фільм «Jamala.UA» та найбільш титуловані фільми Польщі.

Про це під час прес-конференції повідомили організатори фестивалю “Lampa.DOC”, інформує кореспондент Першої електронної.

У програмі фестивалю фільми про музику і людей в музиці, загальнолюдські цінності, взаємовідносини батьків та дітей, кохання та про ситуацію у сучасній Україні.

Організатор заходу Наталія Красільнікова розповіла, що тема фестивалю – це історії реальних людей:

«Фестиваль аполітичний, але ми не могли не торкнутися теми Сходу. Власне, у програмі фестивалю є один фільм, у якому розповідається історія реальної родини, у якій через цей конфлікт родичі перестали спілкуватися один з одним. Насправді,  головна тема фестивалю – це життя людей. 12 історій цікавих особистостей».

Фільми були створені молодими режисерами із України та Польщі у 2016 та 2017 році. Зокрема, 6 польських фільмів, які увійшли до переліку, покажуть в Україні вперше.

Окрім перегляду фільмів, організатори запланували декілька зустрічей із молодими режисерами, а також лекції, у яких пояснять суттєву різницю між документальним кіно та журналістикою.

Покази проходитимуть три дні на Театральній площі на великому екрані. Вхід на всі заходи вільний. Початок фестивалю 11 серпня о 21:00. Початок лекцій та творчих зустрічей 12 серпня о 18:30 у приміщенні театру імені М. Л. Кропивницького.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар