До фотофлешмобу #kropyvnytskyi приєдналася навіть волонтерка з Англії

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 6 червня, у Кропивницькому проходив фотофлешмоб – містянам пропонували зробити світлини з фігуркою #kropyvnytskyi. Хтось лякався активних волонтерів, а хтось відверто заявляв про відданість Єлисаветграду, проте більшість таки раділи цікавій ініціативі. До флешмобу #kropyvnytskyi приєдналась навіть гостя з Англії.

“У нас відбувається фотофлешмоб на підтримку нашого міста як креативно, прогресивного, інноваційного, творчого і нестандартного. Пропонуємо вам сфотографуватись ось із таким яскравим хештегом”, – запрошує перехожих організаторка раптівки Ірина Ткаченко.

Деякі люди сприймають таку пропозицію як процес, у результаті якого вони змушені будуть взяти черговий непотрібний флаєр. Хтось очікує почути рекламу магазину або щось на кшталт того. А деякі відповідають:

“А ми чули про флешмоб. Прийшли спеціально, щоб сфотографуватись”, – кажуть дві дівчинки, які готуються селфитись із цікавою фігуркою.

А деякі навіть заявляють про відданість “Єлисаветграду-Кіровограду”, тож фотофлешмоб стає і платформою для моніторингу:

“Хтось сам підходить, просить фотографуватися. Хтось каже, що політичні акції не підтримує, хоча в нас нема ніякої символіки на кшталт таких акцій. А є й такі, що кажуть: “Ми за Єлисаветград. Ми живемо в Кіровограді”. Тож для нас це ще й хороший моніторинг, аби простежити загальну суспільну думку. Але місто назву міняти вже не буде, тому треба робити все, щоб до неї звикали і потрібно популяризувати її”, – розповідає Ірина Ткаченко.

До речі, під час акції вдалось “розтягнути” просвітницьку акцію і на закордонних гостей. Одна із учасниць флешмобу – волонтерка Клер з міста Оксфорд (Англія), яка приїхала у Кропивницький у рамках проекту “GOcаmp”. І прогулянка містом для неї стала паузою поміж тренінгів у Кіровоградському колегіумі:

“Клер була в захваті від цього дійства і здивувалася, як ми так вчасно опинилися на Дворцовій. Їй сподобалося, що такі креативні люди просто посеред вулиці роблять цікавий флешмоб”,  – переповідає слова волонтерки з Англії вчителька колегіуму Юлія Хмелюк.

“У рамках проекту “Мости до міста”, який відбувається за підтримки “Британської ради в Україні”, ми виготовили мобільний хештег з англомовною назвою “Кропивницький”. Він у нас помаранчевий: яскравий і сонячний. І зараз ми пропонуємо всім, хто проходить через вулицю Дворцову, сфотографуватися і тим самим показати, що вони є мешканцями цього міста, що їм воно подобається і що в центрі України є отаке творче місто і з яскравими парасольками, цікавою вулицею, і з активними людьми”, – каже організаторка.

Ініціатори флешмобу спеціально готували напис англійською і консультувалися із фахівцями, як зробити правильну транслітерацію. Адже ставили собі за мету популяризацію нової назви міста та культуру її написання. Ця фігурка може мандрувати по бібліотеках, кав’ярнях, різних заходах і просто по вулицях. За словами Ірини Ткаченко, вони готові надавати її безкоштовно:

“Цей хештег можна брати на різні заходи, кому потрібно неординарно, по-дизайнерськи зафіксувати, що цей захід відбувається у Кропивницькому. Ми готові його надавати безкоштовно для того, щоб ця назва стала впізнаваною і за хештегом можна було знаходити позитивні новини, фотографії, краєвиди вулиць, усміхнені обличчя людей. Усе для того, щоб підсилювати імідж міста Кропивницький. І щоб містяни звикали до того, що це позитивна назва”.

За словами Ірини Ткаченко, статична фотозона “I♥Kropyvnytskyi” коштує більше 100 тис. грн. А такою мобільною фігуркою можна легко працювати над популяризацією нової назви міста у будь-якому куточку Кропивницького і у різний час.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар