Жадан запрошує кропивничан на концерт-презентацію “Лінії Маннергейма”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Лінія Маннергейма/ Джерело: портал "Культурно"

Взимку Сергій Жадан планує приїхати у Кропивницький із новим проектом “Лінія Маннергейма”. Відео-запрошення для кропивничан привіз із мистецького фестивалю “Ї” організатор концерту Сергія Жадана Олександр Ратушняк.

“Перебуваючи в Тернополі на фестивалі “Ї”, я зустрівся із нашим добрим знайомим Сергієм Жаданом. Він створив новий проект, який називається “Лінія Маннергейма”. Ось ви можете побачити звернення від них, де вони запрошують кропивничан на концерт-презентацію проекту, яка планується в нашому місті взимку”, – розповів Першій електронній Олесандр Ратушняк.

Новий проект розпочали: Олег Каданов (гурт “Оркестр Че”), Євген Турчинов (“Собаки в космосі”) і Сергій Жадан. Вони зараз напрацьовують новий матеріал і в Тернополі фактично відбувся дебют цього проекту. Це якісно інший матеріал, ніж був із гуртом “Собаки в космосі”:

“То був драйвовий ска-панк проект, де на першому плані все ж таки йде рок-музика із текстами Жадана. Тут же, у новому проекті, більше тексту на фоні музики. Це більш філософські і ліричні мотиви. На концертах “Жадан і Собаки” ми танцюємо, а на “Лінії Маннергейма” – слухаємо, міркуємо, задумуємося над тим, куди йдемо”, – каже організатор.

У фактичному значенні “Лінія Маннергейма” – це чіткий план захисту від Росії. У свій час фортеці і розбудови цієї лінії захистили Фінляндію від окупації. Тоді ця країна була часткою Російської імперії, а у складі радянської Росії не опинилася завдяки тій самій лінії, побудованої Міністром оборони Фінляндії.

“Одна з очільних пісень однойменна проекту – “Де твоя Лінія Маннергейму”. Тобто кожен має собі внутрішньо виставити цю лінію захисту проти експансії Росії: культурної, гібридної, інформаційної, в тому числі мілітарної. У новий проект входять і старі, і нові поезії Жадана у новій інтерпретації. Жадан читає їх у своїх специфічних інтонаціях, а хлопці роблять музичний супровід”, – додає Олександр Ратушняк.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар