Власник унікальної колекції каміння знайшов на Кіровоградщині “птаху” вагою майже 400 кг

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Каміння схоже на їжу, птахів і звірів колекціонує Олександр Ніколашин з міста Сміла Черкаської області. “Яблука” побачив у кар’єрі на Кіровоградщині. Окрім того, в селі Коробчине Новомиргородського району знайшов камінь, схожий на глухаря – він важить десь 350-400 кг.

Каміння, цукрові стікери та щасливі номери на квитках. Для когось – це звичайні речі, не варті уваги. А хтось бачить у цьому сенс, удачу, красу життя та необхідність зібрати свою колекцію. Такими незвичними захопленнями живуть та розважаються черкащани. А ще долучають до них знайомих та друзів. Про нестандартні хобі дізнавався кореспондент сайту vikka.ua.

Смілянин Олександр Ніколашин колекціонує каміння, схоже на їжу, птахів, звірів. Геологією він цікавився ще з дитинства. Колись на морі знайшов камінець, схожий на булочку з родзинками, яку викинув. Про що досі жалкує.

"Яблука" побачив у кар’єрі в Кіровоградській області.
“Яблука” побачив у кар’єрі в Кіровоградській області.
Автор: vk.com / Олександр Ніколашин

“У 2008 році знайшов каміння, що нагадувало шашлики. Подумав, якась компанія залишила м’ясо. Почав їздити по кар’єрах навколо Сміли. “Яблука” побачив у кар’єрі в Кіровоградській області. Найбільше вражень отримую від пошуку у печерах. Звідти маю дуже цікаві знахідки. Наприклад, сталактит заввишки 70 см та діаметром десь 40 см. Він повністю прозорий. Дуже красивий, коли його підсвічують”, – розповідає Олександр. Живе у місті Сміла Черкаської області.

У нього є каміння у формі сала, цукерок, котлет, грибів.

Є камені в формі сала, цукерок, котлет, грибів.

Є камені в формі сала, цукерок, котлет, грибів.

Автор: vk.com / Олександр Ніколашин
Найбільший камінь схожий на глухаря.

“Знайшов його в кар’єрі у селі Коробчине Кіровоградської області. Важить десь 350-400 кг і 1 метр заввишки. Витягали його машиною та з допомогою п’ятьох чоловіків. Є у мене каміння з літерами, цифрами, схоже на тварин та птахів. А також таке, що нагадує чоловічі та жіночі статеві органи”.

Камінь схожий на глухаря важить десь 350-400 кг і 1 метр заввишки. Витягали його машиною та з допомогою п'ятьох чоловіків.
Камінь схожий на глухаря важить десь 350-400 кг і 1 метр заввишки. Витягали його машиною та з допомогою п’ятьох чоловіків.
Автор: vk.com / Олександр Ніколашин

Олександр Ніколашин каже, що в Україні немає людей з подібним захопленням. Наразі він збирає каміння не тільки для себе. Колекціонер влаштовує виставки у школах та готує масштабну пересувну інсталяцію.

Колекціонер влаштовує виставки у школах та готує масштабну пересувну інсталяцію.

Колекціонер влаштовує виставки у школах та готує масштабну пересувну інсталяцію.

Автор: vk.com / Олександр Ніколашин
Чоловік зібрав каміння з літерами, цифрами, схоже на тварин та птахів. А також таке, що нагадує чоловічі та жіночі статеві органи.
Автор: vk.com / Олександр Ніколашин
Поширити:

Залишити коментар:

коментар