Міні-салон краси та стрибки через палаючий бар’єр: у Кропивницькому відбулася Всеукраїнська виставка собак

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Палаючі бар’єри, ніжні бантики, битви за медаль та різномаїття порід чотирилапих – учора, 30 квітня, у Кропивницькому відбулася Всеукраїнська виставка собак, у рамках якої пройшов Чемпіонат України породи сибірської хаскі.

Біля входу на іподром “Княжий двір” – традиційно багато автівок. Такий аншлаг на виїзді з міста щоразу, коли тут проходять виставки. Цього разу сюди звезли собак з різних куточків України – розпочинається Всеукраїнська виставка собак.

Черги біля манежів з чотирилапими друзями збираються ще до воріт іподрому – тут господарі привезли на продаж потомство своїх вихованців. Хаскі, лабрадори, азіатські вівчарки – на вибір для тих, хто хоче придбати у свою родину кудлатого песика.

Далі – виставка. За огорожею гостей розважають наїздниці. Територія іподрому вже розбита на ринги: мисливські, робочі собаки, тер’єри, вівчарки, “компаньйони” (маленькі породи собак). За кілька годин на кожній локації працюватиме експертна група, яка за зовнішнім виглядом і навичками собаки визначить переможця кожної номінації. Окремим рингом виділена територія для сибірської хаски – тут проходить офіційний Чемпіонат України серед собак цієї породи.

“Найбільше було зареєстровано собак породи “хаскі” – тут же проходить чемпіонат”, – кажуть в представники оргкомітету, які працюють на реєстрації учасників.

Кривий Ріг, Кропивницький, Черкаси, Харків, Дніпро, Запоріжжя – далеко не повний список міст, звідки привезли собак на виставку у “Княжий двір”. За даними оргкомітету, зареєстровано 474 учасники виставки. Потужна делегація приїхала з Кривого Рогу – кінологічний клуб “Апорт” привіз 46 собак.

Після офіційного відкриття, де вручали подяки та грамоти господарям собак-чемпіонів, розпочався майстер-клас. На головному рингу показовий виступ влаштували представники Кіровоградського обласного клубу собаководів “Еліта Кінологія”.

Кінологічна бригада разом зі своїми улюбленцями показала гостям виставки, на що здатні чотирилапі друзі, якщо їх правильно виховати. Такі команди, як “Сидіти”, “Лежати”, “Місце”  собаки виконували навіть на відстані. Окрім того, вихованці показували, як треба охороняти предмет, залишений власником. Охороняючи господаря, наприклад, чотирилапі інколи навіть не чекали команди “Фас” – коли співрозмовник почав поводитись агресивно, собака на це реагувала. Також кудлаті були акторами – незважаючи на дотики “лікаря”, собака артистично імітувала погане самопочуття і виконувала команду “Помри”.

“Мамо, дивись, він несе палицю, яка горить”, – прозвучало з натовпу від хлопчика років десяти.

Насправді, це не просто видовищне явище. Вогонь – це природний страх собаки. Але чотирилапий може подолати і його, якщо таку команду віддасть господар.

Опісля майстер-класу господарі собак-учасників виставки розійшлися по своїх рингах. На більшості локацій господарі просто чекали своєї черги, окрім однієї. На рингу, де дефілюють власники собак-компаньйонів, облаштували міні-салон краси. Тут леді начісували своїх йоркширських тер’єрів, аби ті в битвах виглядали елегантно.

Поряд – біля рингу хаскі – зібралося багато малечі. А чотирилапі з радістю лащилися біля діток, навіть інколи робили вигляд, що та травинка, якою дитя її “пригощає”, дуже смачна. На ніжність хаскі відповідали взаємністю.

Окрім учасників виставки, зібралося і багато господарів собак, які не заявляли своїх улюбленців у конкурс. Вони прийшли вигуляти своїх чотирилапих друзів та подивитись на чужих.

“Можна матуся обійме чужу собачку?” – звернулась жіночка до свого пуделя.

Її друг трішки ревнивий, напевно. Бо, хоч він нібито і дозволив матусі погладити чужу собачку, але за цим процесом пильно спостерігав.

До речі, про пуделів. У них тут була своя “тусовка”. Модні і стильні чотирилапі то періодично спілкувалися між собою, то ставали лапками на коліна господарів (щоб нагадати про свою присутність), то знімали із зачіска бантики. Були серед них і “абрикоски” – так лагідно називали цуценят пуделів пісочного кольору.

Ні кількість гостей, ні кількість собачок, які вірно супроводжували своїх господарів, не претендуючи на медаль – не порахувати. Всеукраїнська виставка собак у Кропивницькому зібрала аншлаг. До самого вечора ця гамірка компанія розважала мешканців Масляниківки та селища Гірничого, адже таке свято буває не щодня.

        

Більше фото тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар