У Кропивницькому “Свобода” і “Батьківщина” майже півроку судяться через кнопкодавтво

Вчора, 24 жовтня, відбулося чергове слухання справи за позовом депутата Кіровоградської обласної ради від фракції ВО «Свобода» Максима Деската щодо кнопкодавства в обласній раді. Суддя – Брегей Р. І.

Про це повідомляє прес-служба Кропивницької обласної організації ВО «Свобода»

Нагадаємо, що в ході голосування 20 травня 2016 року було прийняте неправочинне рішення про розробку Полохівського літієвого родовища. Це стало можливим тому, що голос відсутнього депутата (Петро Петрушевський, ВО “Батьківщина”)  був зарахований «за».

Максим Дескат звернувся до суду з вимогою скасувати рішення Кіровоградської облради, яким було погоджено клопотання ТОВ «Українські рідкісні метали» щодо надання спецдозволу на розробку Полохівського родовища літієвих руд, корисної копалини загальнодержавного значення.

Як зазначив правозахисник, представник Максима Деската в суді Павло Дейнеко, сьогодні засідання у справі по «літієвому» питанню поставило багато крапок над «і». Було розглянуто численні відеодокази.

«Перш за все, після перегляду 23-х гігабайтів відео, всім стало зрозуміло, що того дня Петрушевський, якщо і був на місці, то не довго, бо на всіх записах місце його пустує. Крім того, обласна рада так і не надала жодного доказу особистого голосування Петрушевським, за винятком його ж слів, хоча обов’язок доведення, за законом, лежить саме на ній. А спростування факту, який чітко зафіксований на відео, що згідно експертного висновку не піддавалось монтажу, як мінімум смішно», – коментує спроби Петрушевського «вийти сухим із води» Павло Дейнеко.

Втім, наших опонентів націоналіста доказів все ж виявилось замало, і вони наполягли на допиті депутата Арсірія, який, очевидно, має також спростовувати факт кнопкодавства. До слова, Арсірія вже викликали на сьогоднішнє засідання, але він не з’явився.

Суд повинен дослідити всі докази, тому в засіданні оголошено перерву до 16 листопада.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар