Аваков звернувся до ВРУ з проханням підтримати законне рішення проти кропивницького судді

Олексій Галаган на одному із судових засідань у Кіровоградському райсуді

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звернувся до депутатів Верховної Ради України, які входять до Комітету з питань  правової політики та правосуддя, втрутитися у справу «Кропивницького судді».

Про це очільник МВС заявив 30 вересня в ефірі програми «Політклуб Віталія Портнікова» – пише Департамент комунікації МВС України.

Арсен Аваков нагадав, що мова іде про суддю Кропивницького (Кіровоградьского) районного суду, який керував авто у нетверезому стані та втікав від патрульної поліції. В свою чергу, Апеляційний суд області через формальні причини скасував рішення суду першої інстанції про притягнення судді до адміністративної відповідальності за кермування в нетверезому стані та непокору працівникам поліції.

«Цинічно та безкарно. Я прошу вас, членів суддівських комітетів ВРУ, втрутитися у цю ситуацію. Ми подамо усі необхідні звернення та скарги. І будемо іти до кінця», – зазначив міністр.

Арсен Аваков додав, що його функція у цьому випадку – не дозволити покарати молодого 23-річного поліцейського, який все зробив по закону.

Читайте також: У Кропивницькому апеляційний суд виправдав суддю Галагана, якого раніше визнали винним у п’яному кермуванні

Поширити:

Залишити коментар:

коментар