Завтра у суді намагатимуться довести, що дозвіл на розробку літієвого родовища видали незаконно

Завтра, 30 вересня 2016 року, відбудеться чергове слухання справи за позовом депутата Кіровоградської обласної ради Максима Деската щодо кнопкодавства з боку депутата «Батьківщини» в облраді.

Засідання розпочнеться в Кіровоградському окружному адміністративному суді о 9:30. Суддя – Брегей Р. І.

Про це повідомляє прес-служба кіровоградської “Свободи”.

Нагадаємо, що свободівець Максим Дескат звернувся до суду з вимогою скасувати рішення Кіровоградської облради, яким було погоджено клопотання ТОВ «Українські рідкісні метали» щодо надання спецдозволу на розробку Полохівського родовища літієвих руд, корисної копалини загальнодержавного значення. Перше засідання у справі відбулось 17 червня, на якому позивачі наголошували, що дане рішення було прийняте з порушенням Регламенту обласної ради, а відтак вимагають його скасування та визнання нечинним.

Читайте також: У Кіровограді судитимуться з облрадою через найбільше літієве родовище Європи

Рішення прийняли мінімальною кількістю голосів, проте оскільки голос відсутнього в залі депутата від «Батьківщини» Петра Петрушевського був зарахований як голос «за», то, відповідно таке рішення не може вважатись прийнятим. Друге засідання відбулося 26 серпня.

Нагадаємо, «Свобода» має вагомі докази цього правопорушення, серед яких відеозапис, де чітко видно, що депутат Петрушевський був відсутній під час голосування на своєму місці.

Читайте також: Найбільше літієве родовище Європи депутати віддали партнерам Саши Браслєта

Поширити:

Залишити коментар:

коментар