Сьогодні СТБ розповість про життя Героя Небесної Сотні з Кіровоградщини – Віктора Чміленка

Віктор Чміленко

Сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності України телеканал СТБ покаже свій спецпроект – цикл документальних фільмів “Нескорені”. Один з фільмів буде присвячено Герою Небесної сотні з Бобринеччини Віктору Чміленку. Початок – о 18.30.

Віктор Чміленко — один з  нескорених із циклу фільмів СТБ до 25-річчя Незалежності України. Простий українець з південних степів, який боровся за волю свого народу і України.

У фільмі «День незалежності. Віктор Чміленко», крім його історії, будуть показані портрети ще двох бійців. Як би страшно це не звучало, вони познайомилися на могилі Героя Небесної Сотні, а один з чоловіків – це людина, яку Віктор намагався врятувати на Інститутській, але не встиг …

Як повідомляє СТБ, ви побачите інтерв’ю з рідними героїв України, а також місця трагічних подій. Це буде не стільки історична ілюстрація, яка описувала подвиги людей, скільки правдива оповідь про реальних людей і їх світлих мріях. Режисери стрічки – Євген Степаненко, Ніна Мазурова.

Нагадаємо, фермер з Бобринецького району Віктор Чміленко був активним учасником Революції Гідності, був присутній на Євромайдані у Кропивницькому та Києві. 20 лютого 2014 року у столиці України, на вулиці Інституцькій його вбив снайпер. Віктор виніс на ношах трьох поранених, а коли повернувся за четвертим, у нього влучила куля снайпера.

Його життєва філософія була простою — живи вільним і допомагай іншим жити вільно. Він працював у своє задоволення, на своїй же землі. Був фермером. Відстоював інтереси свого села на Кіровоградщині і не терпів насилля. Коли темної листопадової ночі побили беззбройних студентів, він склав маленький наплічник і поїхав на Євромайдан, відстоювати справедливість.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар