Голова Устинівської райради та його вибіркова забудькуватість

Голова Устинівської районної ради Володимир Іванович Лещенко особистість в районі досить відома. Перш за все даний політик, обраний цьогоріч до райради від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», вже вп’яте стає депутатом в даному районі. Окрім того свого часу Володимир Лещенко засвітився в не надто приємній, як на посадовця такого рівня, ситуації – бійці з начальником відділу юридичного забезпечення та протидії корупції апарату Устинівської РДА В’ячеславом Любченко.

Центр медіарозслідувань “Прозоро” не міг обійти увагою подібну постать та зацікавився поданими чиновником деклараціями за 2014-2015 роки.

Так у 2014-му Володимир Лещенко задекларував 117,74 тис. грн власного доходу, котрий складався із зарплатні – 67,42 тис. грн, заробітку від передачі в оренду майна – 5,5 тис. грн, а також 44,82 тис. грн «інших видів доходів». Дружина – Алла Олексіївна, яка свого часу займала посаду спеціаліста з оподаткування юридичних осіб Устинівського відділу державної податкової інспекції, за 2014 рік заробила 106,61 тис. грн, з  яких 46,61 тис. грн виявилися зарплатнею, а залишок «іншими видами доходів».

Серед наявного майна чиновник вказав дві земельні ділянки – 0,55 і 0,13 га, два будинки, на 100 м2 та 70 м2, а також автомобіль ВАЗ 21015 2010 року випуску та 6,97 тис. грн. Ще 5,2 тис. грн знаходилось на банківських рахунка дружини.

Уже наступного, 2015-го року, посадовець записав до декларації як «членів сім’ї» не лише дружину, а й сина – Володимира Володимировича, невістку Тетяну Василівну та онука Володимира. Поряд з «поповненням» сім’ї збільшились і статки. Так сам голова Устинівської райради минулоріч заробив 232,45 тис. грн. – 73,89 тис. грн. заробітної плати, 152,24 тис. грн «інших видів доходів» та 6,3 тис. грн доходу від передачу майна в оренду.

Колективно члени сім’ї чиновника принесли до сімейного бюджету 278,23 тис. грн. До даної суми ввійшли 178,39 тис. грн. зарплатні, 25 тис. доходу від продажу власного майна та 74,84 тис. грн. «інших видів доходів».

Щодо майна родини, то в даному питанні змінилось мало що. До своєї власності Володимир Лещенко вписав все ті ж дві земельні ділянки, два будинки та авто. А от у родини, із збільшенням її кількості, нарешті з’явилось власне майно – автомобіль Chevrolet Evanda 2006 року. Кошти на банківських рахунках родина Лещенків, судячи з усього, за рік встигла витратити.

Вже традиційно для чиновників даного рівня голова Устинівської районної ради був не до кінця чесним у деклараціях та не вписав до нього чимало власного майна. Так згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно Володимир Іванович Лещенко володіє ще як мінімум трьома ділянками – на 5,76 га, котру він передав в оренду ФГ «Агросервіс», а також 0,15 га для будівництва і обслуговування житлового будинку по вул. Гастелло 15 та 1,1 га для ведення особистого селянського господарства при домогосподарстві.

Крім того не згадав посадовець й про наявну іпотеку та заборону про відчуження нерухомого майна – житловий будинок по вул. Тітова 15.

Не вказав у декларації Володимир Лещенко й про майно сина – житловий будинок на 64,1 м2 та земельну ділянку під ним, площею 0,69 га.

Про деклараційну амнезію колег Володимира Лещенка з Устинівської райдержадміністрації можете почитати за даними посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар