Засідання міськради зірвали, щоб змусити мене піти у відставку – Андрій Райкович

Міський голова Кіровограда Андрій Райкович заявив, що зрив сьогоднішнього засідання міськради був спланований задля дестабілізації ситуації у місті, і щоб змусити його піти у відставку.

За словами міського голови, питання про звіти його заступників жодного разу не піднімались на узгоджувальних нарадах. Зрив сьогоднішного засідання, на думку Андрія Райковича, направлений конкретно проти його команди.

Позицію міського голови щодо політичної кризи в стінах міської ради, дивіться у нашому відео.

Також міський голова прокоментував ситуацію з демаршем частини депутатів на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

“Друзі, маю сказати кілька слів стосовно сьогоднішнього зриву засідання сесії міської ради. Її чекали тисячі кіровоградців, бо питання, які були включені до порядку денного торкалися долі людей, розвитку міста. Це і виділення матеріальної допомоги, реєстраційні відмітки внутрішньо – переміщених осіб, яким не виплачують соціальну допомогу, підготовка до зими ключових комунальних об»єктів, створення сервісного підприємства, що надаватиме житлово – комунальні послуги, виділення земельних ділянок, в тому числі і учасникам АТО. Натомість, частина депутатів проігнорувала ці надважливі питання, ставлячи на перше місце свої амбіції. Зараз я говорю про вимогу фракції «Наш край» аби мої заступники – Олександр Грабенко, та Олександр Мосін прозвітували про півроку роботи просто на цьому засіданні. Хоча вони розуміють, що звіт заступників міського голови має бути ретельно проаналізований, детально оброблена кожна буква та цифра – бо це звіт перед депутатами, перед громадою, а не рядовий виступ. Саме тому я і запропонував перенести розгляд цього питання на засідання наступної сесії. Проте маю констатувати, що кланові амбіції взяли гору над здоровим глуздом. Робота сесії була паралізована, тому я переніс засідання. Сьогодні депутатський корпус не зміг об»єднатись навколо вирішення проблем міста, його жителів. Я готовий працювати. Переконаний, що здоровий глузд переможе, і наступне засідання ми зможемо провести продуктивно. На таку роботу – конструктивну і злагоджену – я налаштований завжди і сподіваюсь, що ви мене розумієте”, – написав Андрій Райкович.

Нагадаємо, сьогодні, 3 червня, було зірвано засідання Кіровоградської міськради. Міський голова, після четвертого провального голосування за порядок денний, змушений був закрити засідання. Частина депутатів не голосувала за порядок денний, бо міський голова відмовився поставити на голосування питання про звіти його заступників.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар