У Кіровограді голова Опоблоку відмовилася виконувати Закон України

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Голова фракції політичної партії “Опозиційний блок” у Кіровоградській обласній раді Людмила Давиденко протестувала проти виконання Законів України, зокрема внесення зміни до обласної програми збереження історичної пам’яті про Перемогу у Великій Вітчизняній війні на 2011-2020 роки.

Зміни полягали у заміні в назві і тексті програми  слів “Велика Вітчизняна війна 1939-1945 років” на “Друга світова війна  1939-1945 років”, як того вимагають закони України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки” та “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років”.

Лариса Давиденко мотивувала свою позицію тим, що присутні в залі депутати ще молоді і вони цю програму не приймали.

«Вносьте зміни до програм, які ви приймали»,  – зазначила вона.

У відповідь на репліку Давиденко, депутати від «Свободи» відзначили, що українці пролили кров далеко не в одній війні за незалежність України,  і нагадали як Людмила Давиденко відмовилася вшанувати героїв Карпатської України, які виборювали незалежність української держави у війні проти Угорщини 1939 року. Інцидент стався 15 березня в ОДА під час публічного представлення звіту про виконання обласного бюджету за 2015 рік.

На це Давиденко пригадала, що і сьогодні Україна знаходиться в стані війни і зазначила: «Я сьогодні не проти того, що гинуть діти. Я проти того, що вони гинуть через дії недолугих політиків». Ця репліка викликала гул серед інших депутатів у сесійній залі.

Після того, як голова облради заспокоїв зал, депутати таки проголосували за виконання Законів України і внесли змін до обласної програми збереження історичної пам’яті про Перемогу у Великій Вітчизняній війні на 2011-2020 роки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар