Кіровоградцям розкажуть про корупцію в міськраді

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

18 травня о 12:30 у прес-центрі «Кіровоградський прес-клуб» Міжнародний центр перспективних досліджень разом із кіровоградським активістом Дмитром Сінченком, представником «Коаліції регіональних громадських організацій щодо забезпечення контролю над використанням державних фінансів», презентують громадськості та ЗМІ результати проведених антикорупційних розслідувань.

Серед справ, що привернули увагу Дмитра Сінченка, варто відмітити діяльність депутата Ігоря Волкова, який на посаді голови бюджетної комісії Кіровоградської міської ради, впливав на виділення бюджетних коштів власній телекомпанії TTV. Слід згадати й ґрунтовне розслідування справи про виділення понад 6,6 млн гривень бюджетних коштів на підтримку кіровоградських ГО, яке не контролювалося належним чином. Деякі з цих ГО викликають сумніви через лобіювання інтересів окремих депутатів КМР.

Під час заходу буде презентовано «Антикорупційний портал громадських розслідувань» МЦПД у рамках проекту «UK-UA: Підтримка реформ в Україні» (Department for International Development, the United Kingdom)». Антикорупційний портал громадських розслідувань дозволить громадським активістам, які проживають у регіонах, публікувати власні антикорупційні розслідування на тему використання державних коштів у регіонах України, а також отримувати фінансування з метою підтримки їх розслідувальної діяльності.

Антикорупційний портал – це проект громадських розслідувань коаліції регіональних НДО та окремих активістів, які поставили собі за мету контроль за використанням державних фінансів на місцевому рівні.  

Автори, чиї розслідування будуть опубліковані, отримають гонорар для підтримки їх розслідувальної діяльності.

Спікери:

  • Наталія Шило, координатор Антикорупційного порталу громадських розслідувань;
  • Євген Духович, директор з комунікацій МЦПД;
  • Дмитро Сінченко, ГО Асоціація Політичних Наук, м. Кіровоград
Поширити:

Залишити коментар:

коментар