Суд виправдав екс-міністра екології з Кіровоградщини, якого звинувачували у корупції

Суд закрив справу проти колишнього міністра екології та природних ресурсів і уродженця Олександрії Ігоря Шевченка за обвинуваченням у корупційному правопорушенні. Про це повідомляють “Олександрійські новини” з посиланням сторінку у “Facebook”  екс-міністра.

Засідання відбулося в Солом’янському районному суді 22 березня, на ньому розглядався складений Головним управлінням боротьби з корупцією СБУ адміністративний протокол. Ігор Шевченко звинувачувався у порушенні закону про запобігання корупції, а саме у тому, що у січні 2015 року використав дипломатичний паспорт для неофіційної поїздки за кордон, що, на думку обвинувачення, є конфліктом інтересів, про який треба було повідомити прем’єр-міністра.

Однак суд дійшов до висновку, що жодного конфлікту інтересів не було і, відповідно, не було про що повідомляти, тому було ухвалено рішення про закриття справи за відсутністю складу правопорушення.

Також екс-міністр з Олександрії нагадав, що у липні минулого року його звільнили з посади міністра з формулюванням “за вчинення діянь, що можуть містити корупційні правопорушення”, однак численні перевірки різних відомств так і не змогли виявити будь-які корупційні дії з його боку.

“До мого звільнення і після лунали численні публічні заяви різних народних депутатів, а також письмові звернення до різних відомств із звинуваченням мене в корупції. На підставі цих заяв МВС, СБУ та ГПУ понад півроку проводили розслідування, і нічого не знайшли, що могло б свідчити про будь-які корупційні дії з мого боку. Адже жодних корупційних дій я не робив”, – переконує І. Шевченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар