Попри заперечення “Свободи”, обласна рада матеріально підтримала армію

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Депутати від «Свободи» висловилися проти внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку області з метою підтримки військових частин Кіровоградщини.

Йшлося про сприяння вирішенню питань, пов’язаних із задоволенням соціально-побутових потреб військовослужбовців військових частин Збройних сил України, Національної гвардії України, надання допомоги у забезпеченні продовольством, пально-мастильними матеріалами та матеріально-технічними засобами, проведення робіт з реконструкції та ремонту приміщень, в яких розміщуються військові частини.

«Нам всім шкода військових і ми їх маємо підтримувати. Але подивіться, яка у нас смертність по районах, скільки людей вмирає. Ми можемо зараз прийняти гарну програму і підтримати армію, але  Програма соціально-економічного розвитку має бути спрямована на підтримку людей, а не закупівлю паливно-мастильних матеріалів для військових. А там дуже великі гроші. Кіровоград і так на дотаціях», – зазначив  депутат від ВО «Свобода» Ігор Степура.

Також депутатів Ігоря і Руслана Степур непокоїло, що військові частини є закритими режимними об’єктами і депутати не зможуть туди вільно потрапити, щоб перевірити використання наданих коштів.

Попри заперечення свободівців, депутати таки вирішили прийняти зміни до Програми соціально-економічного розвитку області і матеріально допомогти військовим, які захищають суверенітет України у війна на Донбасі.

За – 46 народних обранців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар