23 березня судитимуть депутата Кіровоградської обласної ради

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

16 березня 2016 року Печерський районний суд міста Києва мав розглянути клопотання депутата Кіровоградської обласної ради від ВО «Свобода», волонтера, захисника Конституції Максима Деската про зміну запобіжного заходу з нічного домашнього арешту на особисте зобов’язання. Але, у зв’язку з неявкою прокурора, засідання суду відклали на 23 березня цього року.

Нагадаємо, що 1 березня 2016 року Апеляційний суд міста Києва вже розглядав скаргу депутата Кіровоградської обласної ради Максима Деската щодо безпідставності продовження терміну запобіжного заходу. Всупереч твердженням прокурора про те, що він погоджується змінити запобіжний захід для Максима, того дня суд відхилив клопотання захисту. Націоналіста залишили під нічним домашнім арештом до 31 березня.

«Для більшості захисників Конституції запобіжний захід був змінений на особисте зобов’язання. Я й досі перебуваю під нічним домашнім арештом із жорсткою забороною виїжджати за межі Кіровоградської області. Я не бачу підстав для продовження запобіжного заходу у такому вигляді. Це заважає мені провадити ефективну депутатську діяльність, і тому ми вирішили оскаржити рішення суду від 1 березня. Але, як бачимо, ігри «правосуддя» продовжуються. Суд перенесли через відсутність у прокурора. Подібне затягування моєї справи суттєво ілюструє діяльність нинішньої судової гілки влади», – коментує ситуацію депутат Кіровоградської обласної ради Максим Дескат.

Прес-служба Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар