Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко розповів кіровоградцям про загрози Мінських угод

Сьогодні, 3 березня, на робочий семінар у Кіровоград з’їхалися активісти від «Громадянської позиції» з трьох областей – Кіровоградської, Дніпропетровської та Черкаської. На семінар приїхав і їхній лідер, екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко. Під час прес-конференції Гриценко розповів журналістам та громадським активістам про роботу уряду Яценюка, боротьбу з корупцією та Мінські домовленості.

«Для нас абсолютно ясно, що прем’єр Яценюк повинен піти зі своєї посади. Із заявлених 62 реформ, жодної не зробили, рівень життя людей катастрофічно падає, довіра до цього уряду відсутня – понад 70% громадян вимагають його відставки. Парламент поставив уряду «двійку», незадовільно, – говорить Гриценко. – Я дуже сподіваюся – з 16 числа (березня – ред.) починає працювати парламент –  що депутати все-таки відправлять уряд у відставку».

Крім незадовільної роботи уряду, Гриценко також розповів кіровоградцям про те, чим страшні для України Мінські домовленості.

«Буквально сьогодні відбудеться зустріч міністрів закордонних справ України, Франції, Німеччини та Росії у Парижі. Я з дуже великим занепокоєнням чекаю результатів цієї зустрічі. Чому? Тому що на Україну тиснуть шалено, вимагають провести вибори на окупованих територіях буквально до червня. Я дуже хотів би, щоб наша дипломатія вистояла сьогодні і не погодилася на ці умови. Ніякі вибори проводити на окупованих територіях доки звідти не підуть російські війська і російська техніка, не можна в принципі. А на нас тиснуть, бо рік тому, 12 лютого, були підписані домовленості у Мінську, – розповідає Анатолій Степанович. – Якщо послухати Президента Порошенка, він говорить правильні речі: «Не буде ніякої амністії для тих, хто вбивав, катував, збивав літаки». Правильно. А в Мінських угодах написано – безумовна амністія для всіх.  Як це сприймати? Тут стоїть 3-ій полк спецназу. Тисячі загинули, тисячі поранених. Хтось із солдат проявив слабкість – його судять. А тих, хто вбивав наших, – їм все простять.

Друге. Президент говорить, що не буде ніяких виборів на окупованих територія, доки Росія не виведе війська. А в Мінських угодах написане інше: «Вибори  зараз». Саме тому на нас і тиснуть.  За які кошти будуть відновлювати Донбас? У Мінських угодах написано, що за ваші з нами гроші. Спробуйте пояснити це мамі пораненого чи убитого. Та самі собі поясніть.

Отой особливий статус Донбасу, то насправді дві самостійні республіки, у яких за Мінськими угодами не наші з вами, а своя поліція, прокуратура, судді. Їм у рамках автономії дається право укладати міжнародні договори з іншими державами, у тому числі й Україною. Таким чином у Мінську підписали угоду про створення двох пропутінських республік, які ми з вами будемо фінансувати.

Мінські угоди – дохлий варіант з самого початку. Їх не можна в принципі виконати, бо Україна тоді зникає як цілісна держава. І дві останні речі про Мінські угоди – там немає жодного слова про Крим і проект цих угод був підготовлений не у Києві, не у Парижі, не у Берліні. Його підготували у Кремлі».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар