Кузьменко поспілкувався з ініціаторами “АТОшного майдану” на їх території (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 23 лютого, голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко у Новомиргороді зустрівся з учасниками АТО, які два тижні тому влаштували “АТОшний майдан” в обласному центрі. Військові таким чином висловили своє обурення стосовно блокування їм виділення земельних ділянок обласним Держгеокадастром.

У приміщенні Новомиргородської райради, за участі керівників району, АТОвці обговорили з Кузьменком нинішній стан справ з виділенням землі та налагодили конструктивний діалог. Щоправда, у очільника області були до військових запитання, які потребували непублічного обговорення. Сергій Кузьменко, не називаючи прізвищ, все ж натякнув на тему непублічної розмови.

“Я хочу відділити цю проблему від політики, або навіть таких речей, як інтереси окремих об’єктів господарювання. Так, у мене є завдання від держави, сприяти бізнесу, але не використовувати учасників АТО для того, щоб певні бізнесмени вирішували свої проблеми”, – сказав він.

Загалом, обидві сторони діалогу були задоволені підсумками зустрічі. Новомиргородських учасників АТО потішило, що після їх пікетування, одіозну очільницю обласного  Держгеокадастру Марію Соловйову було усунуто з посади, а справи з оформленням їх земельних ділянок зрушили з місця. Як розповів керівник районної організації учасників АТО Олександр Вакуленко, за останні два тижні, 17 учасників АТО з Новомиргородського району вже отримали накази про отримання землі.

Голова облдержадміністрації запевнив військових, що для того, щоб вирішити свої проблеми, їм не потрібно влаштовувати пікети чи перекривати вулицю, достатньо буде прийти до нього в кабінет, і питання буде вирішено. Причиною ж того, що проблема переросла у пікетування, Кузьменко вважає погану комунікацію місцевої влади з учасниками АТО. Адже, керівники території мали проінформувати його про те, що ситуація дійшла до критичної межі.

Нагадаємо, 9 лютого, у Кіровограді відбувся мітинг учасників АТО з різних районів області. Ініціаторами пікетування були саме АТОвці з Новомиргорода. Тоді декілька сотень військових пікетували перед будівлею ОДА, перекривали центральну дорогу на декілька годин, і встановили на площі Героїв Майдану намет. Свій майдан АТОвці згорнули лише тоді, коли з Києва прибула урядова комісія, яка почала вивчати причини проблеми, а тодішню очільницю Держгеокадастру Марію Соловйову усунули з посади.

Деталі зустрічі голови ОДА з АТОвцями дивіться у відеорепортажі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар