Кіровоград: депутати не підтримали члена “Батьківщини” на посаду заступника міського голови

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Депутати Кіровоградської міської ради не підтримали кандидатуру депутата від “Батьківщини” Романа Колісніченка на посаду заступника міського голови з гуманітарних питань. 

Свої голоси йому віддали лише 15 депутатів (БПП – 1, Батьківщина – 5, Європейський вибір – 6, позафракційні – 3) з 38 присутніх.

“Партія “Батьківщина”  виконала всі зобов’язання перед БПП – ми підтримали кандидатуру міського голови на виборах,  підтримали голосування за кандидатури його заступників,  секретаря міськради.  Вчора на засіданні фракції БПП мені чітко дали зрозуміти,  що депутати від БПП не підтримають мою кандидатуру через те,  що я не підтримую назву Єлисаветград для Кіровограда.  Так,  я виступаю за українську назву для українського міста.  Це моя принципова позиція.  І я не зміню її за жодних умов”, – сказав перед початком голосування Колісніченко.

На прохання депутатів назвати поіменний список тих,  хто підтримав кандидатуру Колісніченка,  міський голова Андрій Райкович відмовив.

“Дивитися результати може тільки міський голова.  Техніки ще не поставили монітор для поіменного голосування”, – сказав Райкович.

Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства рішення ради приймаються відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків,  в яких рішення приймаються таємним голосуванням. Результати поіменного голосування підлягають обов’язковому оприлюдненню та наданню за запитом відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар