Кіровоградським депутатам рекомендують працювати більш демократично і відкрито (ДОКУМЕНТ)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Активістами партнерства «Рада експертів» було проаналізовано проект регламенту Кіровоградської міської ради, що розміщений на сайті міськради, і розроблено ряд пропозицій, що покликані зробити роботу КМР більш демократичнішою та більш відкритою і підзвітною. 
Поправки стосуються:

Встановлення механізму розгляду петицій міською радою, зокрема, пропонується визначити кількість необхідних підписів у 150 шт., а термін, за який їх можна збирати – 3 місяці.

Усунення суперечностей із Законами України, зокрема, пропонується видалити з регламенту пункт, яким депутати передбачили собі «виняткові випадки», через які проекти рішень можна буде не оприлюднювати на сайті за 20 робочих днів.

Забезпечення стабільного і прогнозованого функціонування офіційного веб-сайту міськради. Так активісти пропонують викладати на сайті інформацію про кожного депутата, а саме – біографії, декларації, контактні дані, звіти, результати голосувань та особистого відвідування засідань сесій та комісій. Також пропонується обов’язково фіксувати дату розміщення, зміни або видалення будь-якої інформації на сайті.

Громадські активісти організували круглий стіл у приміщенні міськради, провели ряд індивідуальних зустрічей з керівниками фракцій та груп міської ради, а також із секретарем міськради та міським головою. Зустрічі проходили в активному діалозі та узгодженні позицій по частині пропозицій активістів.

З детальним аналізом і пропозиціями “Ради експертів” можна ознайомитися тут – АНАЛІЗ

Нагадуємо, голосування на сесійному засіданні сьогодні, 23 лютого, буде поіменним.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар