Уродженка Кіровоградщини очолила Міністерство екології та природних ресурсів України

Уродженку Кіровоградщини (народилася в Помічній Кіровоградської області)  Ганну Вронську призначили виконувачем обов’язків міністра екології та природних ресурсів України. Про це йдеться у розпорядженні уряду №60 від 3 лютого.

“Покласти тимчасово, до призначення в установленому порядку міністра екології та природних ресурсів України, виконання обов’язків міністра на заступника міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Вронську Ганну Олександрівну”, – йдеться у розпорядженні.

Як відомо, колишнього виконувача обов’язків міністра екології Сергія Курикіна підозрюють у спробі розкрадання грошей Кіотського протоколу на суму близько 550 мільйонів гривень під час організації тендеру на реалізацію проектів вуличного освітлення.

Досьє

Вронська Ганна Олександрівна народилася 7 серпня 1974 року у місті Помічна Кіровоградської області

Освіта:

1991 – 1996 Інститут міжнародних відносин при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, факультет міжнародного права.

1994 юридична школа Case Western Reserve University, Клівленд, штат Огайо, Сполучені Штати Америки.

1996 – 1999 аспірант кафедри порівняльного правознавства Інституту міжнародних відносин при Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка.

Трудова діяльність:

05/2015 – Міністерство екології та природних ресурсів України.

Заступник Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції.

2003 – 2013 Юридична фірма «Вронський, Вронська та партнери». Керуючий партнер.

1996 – 2003 Адвокатське об’єднання «Юридична фірма «Василь Кісіль і Партнери». Адвокат.

1995 Акціонерний комерційний промисловий банк «Україна». Відділ кредитування та депозитних операцій в іноземній валюті, провідний юрисконсульт.

До призначення на посаду Ганна Вронська займалася приватною юридичною практикою та спеціалізувалася на веденні складних судових справ: банкрутстві, реструктуризації бізнесу, міжнародних інвестиціях, міжнародному арбітражі тощо.

Крім цього, Ганна Вронська входила до числа 100 рекомендованих юристів в Україні (за результатами дослідження «Українські юридичні фірми». Довідник для іноземних клієнтів) та до числа 100 найкращих юристів України (за результатами дослідження «Юристи України 2010/2011. Вибір клієнта»).

Під її авторством вийшли кілька наукових публікацій з питань конституційного права та численні статті і коментарі з актуальних питань чинного законодавства та юридичної практики.

Вільно володіє українською, російською та англійською мовами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар