Кіровоградщина: люди вимагають у армії повернути мобілізованого сільського голову (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мешканці Веселівської сільської ради Бобринецького району, до якої входять громади сіл Веселівка, Крутоярка, Ударне, Роздолля та Юр’ївка, залишилися без сільського голови. Констянтин Секрет, якому селяни довірили керівництво громадою, не може приступити до виконання своїх прямих обов’язків через службу в ЗСУ.

Про новообраного сільського голову Костянтина  Секрета, який пішов добровольцем на фронт (72-га Гвардійська Червонопрапорна окрема бригада), Перша електронна вже писала у статті “Кіровоградщина: армія не відпускає сільського голову на роботу” .

Районна ТВК надіслала лист до військової частини,  ЦВК, Верховної Ради і Міністерства оборони з проханням прикомандирувати Костянтина Секрета до Веселівської сільської ради для виконання повноважень сільського голови. Це рішення цілком відповідало б Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей», згідно з яким «військовослужбовці, обрані на виборні посади до місцевих рад, прикомандировуються до відповідних місцевих рад із залишенням на військовій службі». Але всі інстанції відмовчуються. Тим часом, життя в селі спинилося – сільська громада залишається без бюджету на 2016 рік.

Історію села, проблеми якого вперто ігноруються владою, дивіться в сюжеті ТСН:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар