Влада пообіцяла кіровоградцям співфінансування при створенні ОСББ

Головне управління житлово – комунального господарства міської ради розроблятиме ще одну галузеву програму соціально – економічного розвитку міста. Це буде програма економічної підтримки ОСББ та ЖБК. Відповідне доручення начальнику головного управління дала постійна депутатська комісія  з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку на своєму засіданні 27 січня. Про це повідомляє сайт КМР. 

Рішення про необхідність розроблення такої програми виникла після розгляду звернення до міської ради існуючого об’єднання співвласників багатоквартирних будинків “Промінь 2006” щодо співфінасування з міського бюджету розроблених мешканцями будинку проектів енергозбереження.

Читайте також: ОСББ по-кіровоградськи: житловий рай чи комунальне пекло?

Програма має бути підготовлена на розгляд міської ради вже до 1 березня, а фінасування об’єднань мешканців може розпочатися у ІІ півріччі, після коригування міського бюджету за результатами шести місяців діяльності.

Депутат міської ради Олександр Цертій висловив під час обговорення власну думку. Вона полягає у тому, що така програма має стимулювати створення нових ОСББ. А тому, першочергове фінасування капітальних ремонтів житлового фонду має здійснюватися у тих будинках, мешканці яких виявили бажання об’єднатися для його утримання власними силами. Фінансування ж існуючих ОСББ, на думку депутата, порушуватиме права багатотисячноЇ армії жителів приватного сектора, які самотужки утримують своє господарство.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар