Кіровоградських депутатів закликають відповісти на лист від комітету ВРУ про підтримку Інгульська

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

До депутатів Кіровоградської міської ради звернувся науковець Володимир Панченко з проханням відповісти на лист від Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування (голова Сергій Власенко). У листі місцевих депутатів питають чи готові вони підтримати назву Інгульськ для Кіровограда, яку вже підтримав Інститут національної пам’яті і, власне, комітет з державного будівництва.

Панченко попросив написати у листі-відповіді, що депутати минулого скликання вже прийняли рішення і направили на розгляд Верховної Ради сім варіантів, з яких ВРУ обрала Інгульськ – передає кореспондент Першої електронної газети.

“На розгляд ВРУ кіровоградські депутати вже відправили сім варіантів для майбутньої назви для Кіровограда. Інститут національної пам’яті зробив свій вибір. Немає смислу знову переголосовувати. І скільки б ви себе не тішили, що фортеця названа на честь святої Єлисавети, ми всі знаємо, що це було своєрідне загравання, умилоствлення до цариці. Хтось тут говорив, що Кіровоград знаходиться в центрі України і нам нічого не загрожує. Насправді, це не так. Єлисаветград – це спосіб вписати центральну Україну у “русскій мір” “, – звернувся до депутатів Панченко.

Читайте також: Депутати планують «заборонити» українську назву для Кіровограда? (ДОКУМЕНТ)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар