Секретарем Світловодської міської ради обрали свободівця Юрія Сапянова

Вчора, 14 січня, відбулася шоста сесія Світловодської міської ради, в ході якої на посаду секретаря був обраний свободівець Юрій Сапянов. Кандидатуру націоналіста підтримали 20 із 35 депутатів. Про це Першій електронній повідомляє прес-служба Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода».

Слід завважити, що протягом двох місяців світловодське самоврядування знаходилося у суспільно-політичній кризі, адже впродовж п’яти попередніх сесій не були обрані ні секретар, ні перший і другий заступники міського голови. Напередодні сесії, 13 січня, для подолання напруги депутатам Світловодської міської ради була запропонована ініціатива фракції ВО «Свобода» щодо створення патріотичної демократичної більшості, аби унеможливити формування так званої «ширки».

«Ми знали, що ідуть перемовини та відбуваються постійні намагання схилити депутатів до виявлення підтримки іншому кандидатові на посаду секретаря, що ознаменувало б дійсне утворення «ширки». Впевнений, що цю групу «ініціаторів» у випадку невдачі цілком би влаштувало затяжне саботування роботи міської ради, яке, в принципі, і відбувалося впродовж двох місяців. Це могло призвести до навіть «самовідводу» міського голови. Свободівці відпочатку виступили послідовними. Відразу ж після виборів ми зініціювали проведення публічних обговорень кадрових призначень у форматі круглих столів, зустрічей з депутатами тощо. Однак місцеві еліти довго не могли змиритися з присутністю націоналістів у міськраді та за будь-яку ціну намагалися відсторонити нас від керівних посад. Були спроби одноосібного висування міським головою спочатку однієї кандидатури на посаду секретаря, потім – іншої. Дуже важко давалася злагодженість, яка народилася сьогодні, фактично під час пленарного засідання. Ми радіємо з того, що у «Опозиційного блоку» та Олеся Довгого, який також прискіпувався до нашого міста, не вийшло узяти гору в питанні кадрових призначень. Станом на сьогодні була вже створена ініціативна група, яка почала збирати підписи за кандидатуру на посаду секретаря ставленика одіозного «народного депутата». Тому сьогоднішнє голосування, під час якого більшість депутатів – 20 із 35 – віддали голоси за свободівця Юрія Сапянова, можна вважати перемогою здорового глузду та політичної волі націоналістів над невиправданими спробами усунути свободівців від керівних посад у міській раді», – коментує обрання Юрія Сапянова секретарем міськради голова Світловодської міської організації ВО «Свобода», депутат Кіровоградської обласної ради Руслан Степура.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар