Олександрійська міськрада: із секретарем, але без виконкому і заступників (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

В Олександрії не обрали міськвиконком і заступників міського голови, як це передбачалося порядком сесії сьогодні, 25 грудня. Проте міськрада визначилась із секретарем.

Повідомляє Перша електронна з посиланням на Мою Олександрію

Степан Цапюк закрив сесію, не давши обрати виконком і заступників. Причиною провалу голосування стала розбіжність поглядів мера і депутатів. Депутати сформулювали свою позицію з даного питання завчасно на робочій групі. Однак, Степан Цапюк запропонував інше бачення майбутнього складу виконавчих органів.
Зокрема, мер запропонував залишити першим заступником Людмилу Давиденко, зробити заступниками Людмилу Сосну та Геннадія Лоцмана, залишити на посаді діючого управсправами Володимира Чеботарьова.

А виконком – сформувати переважно з представників громадських організацій.

Пропозицію міського голови підтримали лише 10 депутатів: 7 представників “Опозиційного блоку”, 2 – “Сила Людей” і сам Цапюк.

Побачивши такі результати голосування, мер закрив сесію і покинув зал.

Після сесії представник “БПП-Солідарність” Іван Баранов заявив кореспонденту Моя Олександрія, що демократичні сили будуть готувати повідомлення про скликання позачергової сесії для розгляду даного питання. Попередньо її проведення планується в понеділок, 28 грудня.

Секретарем Олександрійської міськради 7-го скликання стала представник “Батьківщини”, депутат міськради Олена Богоявленська.

Голосування проходило в таємному режимі. Депутати отримували бюлетені, заходили в кабінку для голосування, а потім опускали бюлетені в урну. Представник “Батьківщини” була єдиним кандидатом, внесеним в бюлетені. Сама Олена Богоявленська відмовилася голосувати “за себе”.

Результати голосування озвучила лічильна комісія. Представника “Батьківщини” підтримали 33 депутати, проти – 2, утримався – 1. Таким чином, Богоявленська обрана секретарем міськради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар