На Кіровоградську міськраду подадуть в суд через порушення законів України (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні під час засідання сесії Кіровоградської міськради активісти організації Асоціація політичних наук устелили вихід із сесійної зали листками з написами “закон? – ні, не чув…”, ” договорняк не пройде” та перекреслене слово “громада”. Листки паперу розмістили так, що виходячи на перерву, депутати наступатимуть чи переступатимуть через них.

Таким флеш-мобом активісти висловили своє невдоволення тим, що міська рада, порушуючи українське законодавство, не опублікувала вчасно проект бюджету міста.

Представник Асоціації політичних наук Дмитро Сінченко  наголошує на незаконності голосування за будь-які проекти рішень, які, згідно частини 3 статті 15 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, не були оприлюднені на офіційному сайті міської ради за 20 робочих днів до запланованого розгляду.

“Цим флеш-мобом ми хочемо привернути увагу до того, що Кіровоградська міськрада порушує законодавство України та нехтує думкою громади, адже не було проведено жодних публічних обговорень проекту бюджету міста “, – розповів Дмитро Сінченко.

Також він зазначив, що їх громадська організація буде оскаржувати  ці дії в суді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар