Як виграти вибори без підтримки населення?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Степан Цапюк вчетверте офіційно обійняв посаду Олександрійського міського голови. Відповідні результати виборів затверджені в офіційному протоколі, оприлюдненому Олександрійською міською виборчої комісією ввечері 29 жовтня – повідомляють “Олександрійські новини”.

Загалом участь у виборах Олександрійського міського голови взяли 26 442 виборця, таким чином явка становила 37%. З цієї кількості 1016 бюлетенів були визнані недійсними.

Згідно даних протоколу, за С. Цапюка проголосували 11 674 олександрійців. Це менше ніж шоста частина від загальної кількості виборців міста (70 876).

Набравши усього 16% голосів виборців, тим не менш, Степан Цапюк знову став мером Олександрії. Допомогла йому в цьому дуже низька явка виборців, усього 37%.

Крім того, маючи значний досвід участі у виборчих кампаніях, С. Цапюк протиставив своєму основному конкуренту Андрію Коломійцеву випробувані часом виборчі технології. Так для “торпедування” його результатів він використав “троянського коня” в особі свого вірного поплічника Володимира Дожджаника, якому закидали, що він пішов на вибори технічним кандидатом лише задля відбирання голосів у єдиного кандидата від демократичних сил Андрія Коломійцева.

І ця виборча схема Цапюка-Дожджаника спрацювала, А. Коломійцев недорахувався 2847 голосів, відданих виборцями за В. Дожджаника. Отримавши 8483 голосів виборців, єдиний кандидат від демократичних сил посів друге місце.

Ще частину голосів, а саме 2422, отримала найзагадковіший кандидат – викладач правознавства в Олександрійському колегіумі Лариса Лисюк, яка за передвиборними даними була в одній команді з В. Дожджаником та мала наміри йти кандидатом в міські депутати у списку, очолюваному В. Дожджаником, від партії “Сила людей”.

Отже, якщо б Степан Цапюк зійшовся у виборчій дуелі віч-на-віч лише з Андрієм Коломійцев, результат, на нашу думку, був би далеко не на користь чинного олександрійського мера.

Однак цього не відбулось, тому олександрійці, як мінімум на два наступні роки, матимуть старого мера, проте вже з новим складом міської ради та виконкому і новими заступниками, сподіваємось, що від сформованої демократичної більшості.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар