Битва у сесійній залі за нову назву для Кіровограда: як то було (ВІДЕО)

Як вже повідомляла Перша електронна, на четвертому засіданні 52-ої сесії депутати Кіровоградської міської ради не підтримали пропозицію направити до Верховної Ради України варіант “Єлисаветград” як єдину рекомендовану депутатами назву для перейменування Кіровограда.

Читайте більше: На сесії міськради вирішили: бути чи не бути Кіровограду Єлисаветградом

Частина депутатів хотіла, щоб в рішенні міської ради звучала саме назва імені російської імператриці Єлисавети. Зокрема, екс-регіонал Олександр Шамшур вніс пропозицію змінити деякі пункти проекту рішення, а саме, внести до нього конкретну назву – Єлисаветград. Його пропозицію також підтримали екс-регіонали Ігор Волков, Віктор Ніколаєнко, і найвідоміший лобіст імперської назви Артем Стрижаков. До них приєднався і соціаліст Микола Садовий.

Читайте також: На сесію Кіровоградської міськради прийшли Путіни

Попри тиск з боку лобістів назви Єлисаветград, 42-а голосами депкорпус підтримав пропозицію про те, щоб подати на розгляд ВРУ результати громадських слухань від 27 серпня поточного року. Тоді міська рада прийняла основні 7 варіантів для перейменування Кіровограда: Інгульськ, Златопіль, Екзампей, Єлисаветград, Кропивницький, Козацький, Благомир.

Результати , так званого, громадського опитування від 25 жовтня також було вирішено подати на розгляд Верховної Ради України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар