У Кіровограді люстрували начальника митниці Олександра Горбова

Призначений у вересні начальник Кіровоградської митниці Олександр Горбов потрапив під дію закону про люстрацію і був звільнений з посади. Про це Першій електронній газеті повідомили свої джерела у Кіровоградській  ДФС. Зараз обов’язки керівника кіровоградської митниці виконує перший заступник начальника Кіровоградської митниці ДФС – Євген Скібіцький.

Олександр Горбов був звільнений згідно Закону України «Про очищення влади» та отримав заборону на зайняття посад в органах державної влади на 10 років.

Як повідомляє “Злочинності.Ні”, після того як Кабінет міністрів України зажадав від глави Державної фіскальної служби Романа Насирова невідкладно провести люстрацію у своєму органі, останній «різко» зайнявся звільненням керівників в центральному апараті і в регіонах.

Як повідомляє «Українська правда», у середу, 28 жовтня, Роман Насиров відзвітував перед Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком про те, що за станом на 26 жовтня він вже звільнили 42% керівного складу в ГФС і 15% керівників в областях.

– Це майже 80 чоловік, – заявив Насиров.

У це число потрапив і колишній начальник Миколаївської митниці (а до недавнього часу й Кіровоградської митниці)  Олександр Горбов. Відомо, що з 23 травня 2011 року по 2 липня 2012 року він знаходився на посади першого заступника начальника Черкаської митниці, тобто більше року, що підпадає під дію Закону України «Про очищення влади».

Незважаючи на це, вже нова влада продовжувала призначати Олександра Горбова на різні керівні посади в митниці: у березні 2014 року він був призначений главою Миколаївської митниці, після чого, у вересні 2015 року його перевели на посаду глави Кіровоградської митниці. І тільки зараз він у рамках люстрації отримав заборону на заміщення посад в державній владі на 10 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар