Кандидат до Кіровоградської облради від «Опоблоку» подає позов до суду

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді кандидат у депутати Кіровоградської обласної ради від партії «Опозиційний блок» Віталій Юрах вимагає перерахунку голосів на дільницях № 350876 та № 350877. У нього виникли претензії стосовно почерговості підрахунку бюлетенів членами цих дільничних виборчих комісій.

Як повідомив кореспонденту Першої електронної секретар Кіровоградської міської ТВК, від Віталія Юраха надійшли скарги на дві ДВК. Вони стосувались процесу підрахунку бюлетенів членами цих комісій, а точніше – почерговості. Проте, представники міської ТВК змушені були відмовити у прийнятті цих скарг, оскільки, згідно з законодавством, скарги мають бути подані до комісії, яка створювала ДВК, тобто, до Кіровської районної у місті Кіровограді ТВК.

У телефонній розмові з журналістом Першої електронної кандидат в депутати Кіровоградської обласної ради Віталій Юрах підтвердив викладену вище інформацію та повідомив, що вже несе позови до Кіровоградського окружного адміністративного суду.

«Члени Кіровської районної у місті Кіровограді територіальної виборчої комісії відмовляються приймати мої скарги на ці дві дільниці, посилаючись на те, що під час підрахунку бюлетенів на цих ДВК жоден спостерігач не скаржився на процес, і почерговість підрахунку бюлетенів не впливає на результати підрахунку», – повідомив Віталій Юрах.

Згідно з частиною 12 статті 79 ЗУ «Про місцеві вибори», члени дільничної комісії мали підраховувати голоси виборців у такій послідовності: підрахунок голосів по виборах депутатів обласної ради – підрахунок голосів по виборах депутатів районної ради – підрахунок голосів по виборах міського голови – підрахунок голосів по виборах депутатів міської ради – підрахунок голосів по виборах депутатів районної у місті ради.

Чи порушували цю почерговість члени дільничної комісії, не відомо. Але в Кіровській районній у місті Кіровограді ТВК запевнили, що під час підрахунку бюлетенів в обох ДВК жоден спостерігач не складав скарги. В тому числі, і спостерігачі від партії “Опозиційний блок”.

За результатами підрахунку голосів виборців Віталій Юрах до обласної ради не пройшов.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар