Напередодні виборів у Кіровограді поширюють «чорнуху» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді представники виборчих штабів кандидатів на посаду міського голови Рафаеля Санасаряна (Радикальна партія Олега Ляшка) та Андрія Райковича (Блок Петра Порошенка «Солідарність») заявили про використання брудних технологій проти їх кандидатів.

Зокрема, керівник виборчого штабу кандидата на посаду міського голови Рафаеля Санасаряна (Радикальна партія Олега Ляшка) Олексій Оскер заявив про викрадення верстки газети «Flash on Time News».

«Так звані «доброзичливці» деякі матеріали газети залишили без змін, але разом з тим поставили статті про Березкіна, Табалова», – повідомив Олексій Оскер.

Про декілька фактів використання «чорного піару» також повідомили представники штабу кандидата на посаду міського голови Андрія Райковича (Блок Петра Порошенка «Солідарність»), кандидати на посаду депутатів міської ради Костянтин Яриніч та Олександр Дануца.

Як вони розповіли представнику ОПОРИ, з агітаційних наметів кандидата-самовисуванця на посаду міського голови Андрія Максюти та політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» поширювались листівки, що містять елементи «чорного PR-у» проти кандидата на посаду міського голови Андрія Райковича (Блок Петра Порошенка «Солідарність») та кандидата-самовисуванця на посаду міського голови Артема Стрижакова.

Зокрема, на лицьовій стороні листівки зображено Президента Російської Федерації Володимира Путіна, який ніби то керує ляльками, в тому числі, з обличчями Андрія Райковича, Артема Стрижакова та ще одного кандидата в депутати Кіровоградської обласної ради Олександра Саінсуса (Блок Петра Порошенка «Солідарність»). Під малюнком розміщено надпис «Елисаветградский кукольный театр». Зі зворотної сторонни розміщено текст з елементами «чорного піару» проти вищезгаданих кандидатів, який містить наступні висловлювання: «Любитель путінського Єлисаветграда, тітушковод Стрижаков…», «Закликаємо Райковича публічно відхреститись від підтримки одіозних екс-регіоналів та про кремлівської назви міста…». Листівка містить відомості про авторів тексту: «Радикальна партія Олега Ляшка», «Правий сектор», політична партія «Українське об’єднання патріотів — УКРОП», партія «Об’єднання «Самопоміч», партія «Громадський рух «Народний контроль» та Андрій Максюта.

Вибочий штаб самого Артема Стрижакова про використання брудних технологій проти їх кандидата не заявляв.

Також кандидат на посаду депутата міської ради Костянтин Яриніч (Блок Петра Порошенка «Солідарність») повідомив, що ввечері, 17 жовтня, представниками їх штабу було виявлено осіб, які поширювали вищезгадану газету «Flash on Time News», що містила матеріали наклепницького характеру проти кандидата на посаду міського голови Андрія Райковича (Блок Петра Порошенка «Солідарність»).

На першій же шпальті газети розміщені заголовки з елементами «чорного піару»: «Політичні блазні: як Райкович та його хазяї танцюють на кістках Майдану», «Навіщо український шоколадник відкопав австрійського ковбасника», та характеристика Райковича, як «обвішаного при «злочинній владі» медалями з ніг до голови», «чисто брежнєвський типаж», тощо. Далі на кожній шпальті містяться тексти, які ніби то пов’язують Андрія Райковича з колишнім Президентом України Януковичем та колишнім прем1єр-міністром України Азаровим.

Дві неповнолітні особи з Черкаської області поширювали ці газети біля одного з супермаркетів Кіровограда. На місце було викликано представників правоохоронних органів, які зафіксували цей факт. Олександр Дануца повідомив представнику ОПОРИ, що загалом ними було виявлено наклад цих газет накладом близько 50-ти тисяч штук.

В номері газети «Народний контроль Голованівщини» від 12 жовтня розміщено матеріал з ознаками  “чорного піару” про чинного голови РДА та кандидата в депутати в районну раду від політичної партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» Олега Голімбієвського.

Так, під фотографією Голімбієвського надруковано наступне:

«Скуповування партій пачками. Забудова в обхід Закону. Дорогі іномарки в необмеженій кількості. Зверхнє відношення до людей. Маніпуляції. Жадоба наживи. Жадоба влади. Байдужість…»

Газета має вихідні дані, в яких зазначено засновник та видавець Данилюк А.О., тираж, номер свідоцтва про державну реєстрацію, назву й адресу друкарні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар