На Кіровоградщині члена ДВК звільнили через прописку

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Дільнична виборча комісія Олександрійського району залишилися без одного зі своїх членів. На своєму засіданні 20 жовтня Олександрійська районна виборча комісія достроково припинила повноваження члена ДВК від місцевої організації партії «Опозиційний блок».

Олександрійська районна виборча комісія достроково припинила повноваження члена дільничної виборчої комісії під номером 350 553, що розташовується у селищі Приютівка Олександрійського району. Таке рішення виборча комісія прийняла після того, як виявила, що член цієї комісії має не місцеву прописку, а зареєстрована у місті Олександрії.

Як повідомив голова Олександрійської районної виборчої комісії Анатолій Куруп, зазначений член дільничної комісії не має права голосу на місцевих виборах у Приютівці, а тому не може бути членом дільничної виборчої комісії, яка знаходиться у цьому населеному пункті.

Анатолій Куруп також зазначив, що районна виборча комісія зверталася до місцевої організації «Опозиційний блок», щоб та подала кандидатуру на заміну. Однак організація відмовилася, пояснивши, що не має, ким замінити свого члена дільничної комісії. Тому Олександрійська районна виборча комісія, як пояснив її голова, може лише виключити цього члена з ДВК.

Олександрійська районна виборча комісія одноголосно ухвалила рішення про дострокове припинення повноваження члена дільничної виборчої комісії, яка знаходиться в селищі Приютівка Олександрійського району.

Відповідно до частини 1 Статті 21 Закону України «Про місцеві вибори» до складу виборчої комісії, що здійснює підготовку та проведення відповідних місцевих виборів, можуть входити громадяни України, які мають право голосу на цих місцевих виборах.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА

Поширити:

Залишити коментар:

коментар