Щоб перемогти на виборах, кандидат використовує чуже ім’я (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В Кіровограді мешканці міста скаржаться на листи від кандидата в депутати обласної ради Сергія Ларіна (партія «Опозиційний блок») та кандидата на посаду міського голови Андрія Лейбенко (партія «Опозиційний блок»). В листах зазначено персональні дані адресатів, зокрема – адреса та поштовий індекс.

На листі вказана адреса відправника: м. Кіровоград, вул. Ельворті, 7, офіс 511. Всередині листа розміщена агітаційна листівка кандидата на посаду міського голови Андрія Лейбенка (партія «Опозиційний блок»), де він позиціонується, як «кандидат від команди Ларіна», та листівка від самого кандидата в депутати обласної ради Сергія Ларіна (партія «Опозиційний блок»). В листівці Сергій Ларін повідомляє, що він балотується до Кіровоградської обласної ради, і закликає підтримати його, та його команду. Запевняє, що в разі обрання готовий навіть скласти мандат депутата Верховної ради.

Кандидат на посаду міського голови Андрій Лейбенко (партія «Опозиційний блок») на запитання представника ОПОРИ, звідки в його розпорядженні персональні дані громадян, відповів, що «він не займається подібними розсилками». Далі, відмовився відповідати на будь-які запитання.

ГМ ОПОРА  зазначає, що використання конфіденційної інформації про особу (в цьому випадку особистої адреси мешканців), кваліфікується за ч. 2 ст. 182 КК України і тягне за собою покарання у виді арешту на строк від 3 до 6 місяців, або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба Громадянської мережі «ОПОРА

Поширити:

Залишити коментар:

коментар