У Добровеличківці кандидат власноруч розклеює листівки у заборонених законом місцях

14 жовтня жителі селища Добровеличківки спостерігали, як кандидат на посаду селищного голови від місцевої організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Андрій Огреба, власноруч розклеював листівки з  передвиборчою агітацією  у заборонених законом місцях. Про це першій електронній повідомляють у прес-службі  Громадянської мережі “ОПОРА”.

Одна листівка форматом А-4 з логотипом партії, фото кандидата та написом: «Андрій Огреба – громада понад усе». Друга листівка з інформацією про кандидата в депутати Добровеличківської районної ради від цієї ж політичної сили  Сергія Пасхала. Обидві кандидат на посаду селищного голови розклеював на електичні опори на території селища.

ГМ «Опора»  наголошує, що такі дії – це пряме порушення статті 56, пункту  4 ЗУ «Про місцеві вибори»:  «Плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування».

За коментарями звертайтеся: Патруль Євгеній – координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл.+380994263118

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар