На Кіровоградщині “Опозиційний блок” обростає скандалами

12 жовтня Голованівський районний суд задовольнив позов кандидата на посаду голови села Грузьке від політичної партії «Опозиційний блок» Лісовського Сергія. Кандидат на посаду сільського голови від політичної партії ВО «Батьківщина» Капелюшна Любов обурена рішенням суду.

Як раніше повідомляла ОПОРА, 6 жовтня рішенням Голованівської ТВК старий склад грузької виборчої комісії був розформований, через бездіяльність що полягає в невирішені питання щодо реєстрації кандидатів на посаду сільського голови та кандидатів в депутати сільської ради.

Новий склад комісії заново прийняв подання та зареєстрував учасниками виборчого змагання: політичні партії «БПП «СОЛІДАРНІСТЬ», «Опозиційний блок» та ВО «Батьківщина», що і затверджено відповідно постановою від 9 жовтня.

Кандидат на посаду голови села Грузьке Сергій Лісовський («Опозиційний блок») подав позов до Голованівського районного суду з приводу того, що прийняття цих постанов є порушенням закону, адже постанови про реєстрацію кандидатів уже прийняті виборчою комісією 1 жовтня і вони ніким не оскаржені та є чинними, а постанови від 9 жовтня не мають ніякої сили. Позов С. Лісовського суд задовольнив.

В коментарі представнику ОПОРІ, кандидат на посаду сільського голови від політичної партії ВО «Батьківщина», Капелюшна Любов зазначила, що постанови сільської комісії від 1 жовтня є фальшивими. «Батьківщина» подала всі необхідні документи в повному обсязі, та в належний термін. Вона наголошує, що вся документація, яка повинна зберігатися в сейфі виборчої дільниці, зберігалася в будинку де мешкає голова вже розформованого складу комісії Брижатюк Наталія («Опозиційний блок»). До речі, цю ж інформацію підтвердив спостерігачеві від ОПОРИ і член районної комісії Закалашнюк  Вадим («БПП «СОЛІДАРНІСТЬ»), який входив до складу комісії, яка проводила перевірку в с. Грузьке ініційованою Голованівської ТВК. За його словами Бражитюк Наталія приїхала з дому до виборчої дільниці на велосипеді, із собою вона привезла і виборчу документацію.

Як повідомила Л. Капелюшна суд не прийняв до уваги їхні слова, більше того, кандидатів в депутати від ВО Батьківщини та саму Л. Капелюшну не допустили на засідання – вони хотіли бути там присутніми в якості свідків, так само не допустили на засідання і заступника голови районної  комісії Сигляка Володимира (Народний фронт), який був в Грузькій комісії з перевіркою. Колегію суду, до речі, очолювала суддя Леся Ярова, яка є дружиною кандидата в депутати до районної та обласної ради від політичної партії «Опозиційний блок», екс-очільника голови Голованівської РДА Олександра Ярового.

За коментарями звертайтесь:

Патруль Євгеній – координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл. +380994263118

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Website: http://oporaua.org/                                                                                                                         Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                             

Twitter: https://twitter.com/opora (@opora)

Website: http://oporakr.org/

Facebook: https://www.facebook.com/oporakr

За коментарями звертайтеся: Патруль Євгеній координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл.

+380994263118

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар