Рейтинги та антирейтинги: кому довіряють кіровоградці (ІНФОГРАФІКА)

У четвер, 8 жовтня, кіровоградцям представили соціологічний та політологічний звіт щодо ситуації у місті станом на 1 жовтня 2015 року. Опитування проводилися Центрально-Українською соціологічною лабораторією, яку очолює Едуард Клюєнко.

Результати даного дослідження засвідчили, що кіровоградці найбільше підтримують політичні партії – «Блок Петра Порошенко» (11,8%), «Наш край» (11,4%), «Батьківщина» (9,3%), «Опозиційний блок» (7,7%), «Самопоміч» (6,2%), «Радикальна партія» (4,7%), «Народний контроль» (4,2%). За словами дослідників, саме представники цих партій заповнять місцеві ради усіх рівнів.

Стосовно ж кандидата на посаду міського голови, то дослідники визначили двох кандидатів – Андрія Табалова та Артема Стрижакова (виборчий рейтинг яких 17,5% та 16,2% відповідно).  Згідно з дослідженнями соціологічної лабораторії Клюєнка, у лідери стрімко вибивається нещодавно представлений кандидат від партії «Блок Петра Порошенко» Андрій Райкович – 12% кіровоградців готові віддати за нього голоси, якщо вибори відбудуться найближчої неділі.

Найбільш неоднозначною кандидатурою у статистиці даного соціологічного опитування є Андрій Табалов. Незважаючи на те, що на даний момент за нього готові проголосувати 17,5% кіровоградців, він водночас має надзвичайно високий рівень недовіри – 26,1%. У трійку лідерів недовіри також потрапили голова обласної ради Олександр Чорноіваненко – 19,3% та колишній міський голова Кіровограда Володимир Пузаков – 8,5%)

Соціологічне опитування проводили з 25 по 29 вересня студенти-практиканти факультету історії та права КДПУ ім. В. Винниченка. Едуард Клюєнко, керівник «Центрально-Української соціологічної лабораторії» стверджує, що за цей час було опитано 600 респондентів різного віку, соціального стану, статі. Район охоплення: 60-80 вулиць Ленінського та Кіровського району Кіровограда. Похибка дослідження становить 4,2%. Тобто, виходить за 4 дні методом інтерв’ю студенти опитали чверть відсотка кіровоградців (станом на 1 січня 2015 року у Кіровограді зареєстровано 232 314 жителів).

Також нагадаємо, що за 3 тижні до початку Євромайдану, 1 листопада 2013 року, соціологічна лабораторія Клюєнка стверджувала, що рівень підтримки Партії регіонів у Кіровограді становить 24,8% (2-е місце серед усіх політичних партій), а Олександра Шаталова готові бачити міським головою аж 49% кіровоградців. Але історія не вірить в кіровоградську соціологію і диктує свої правила.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар