На Кіровоградщині “Опоблок” програв суд проти виборчої комісії

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградський окружний адміністративний суд відмовив у позові олександрійській міській організації партії «Опозиційний блок» щодо відмови у реєстрації її кандидата в депутати виборчою комісією Олександрії. Рішення про відмову Кіровоградський суд виніс 2 жовтня.

Кіровоградський окружний адміністративний суд визнав правомірним рішення Олександрійської міської виборчої комісії про відмову у реєстрації Олексію Болілому,  представнику місцевого осередку політичної партії «Опозиційний блок» в Олександрії. Цю інформацію підтвердив Олександр Івань, голова Олександрійської міської виборчої комісії.

Олександрійський «Опозиційний блок» має два дні, аби оскаржити рішення Кіровоградського окружного суду в Дніпропетровському апеляційному суді.

Читайте також: Три партії будуть судитися з Кіровоградською ОВК

До окружного суду представники партії «Опозиційний блок» звернулися 1 жовтня з позовом про скасування постанови Олександрійської міської виборчої комісії щодо відмови у реєстрації її кандидата. Вже наступного дня суд розглянув позов, але підстав для скасування постанови виборчкому не знайшов.

Олексію Болілому олександрійський виборчком відмовив у реєстрації по тій причині, що він подав фотокопію декларацію, не завірену нотаріусом. Тоді Олександрійська виборча комісія більшістю голосів вирішила не приймати таку декларацію претендента в кандидати.

Відповідно Статті 94 пункту 1 Закону України «Про місцеві вибори» суб’єкт виборчого процесу може звернутися до суду в порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України. Олександрійська міська організація партії «Опозиційний блок», яка висунула кандидата в для участі у місцевих виборах, за пунктом 5 частини 1 Статті 12 мала право звернутися до суду.

Громадянська мережа ОПОРА 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар