Новенські депутати знову не проголосували за приєднання до Кропивницького

Депутати Новенської селищної ради не ухвалили рішення про приєднання до Кропивницького. На засідання сесії з двадцяти шести депутатів прийшли п’ятнадцять. Коли черга дійшла до розгляду питання – «Про добровільне приєднання селища Нового до громади Кропивницького» між новенчанами і народними обранцями виникли суперечки.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

“Питання приєднання до міста, та питання про затвердження бюджету на 2020 рік – найголовніші на сьогодні. Їх треба розглянути, щоб селище могло нормально жити й працювати”, – наголосив селищний голова Сергій Денисенко.

Депутати наполягали на тому, що проект про приєднання треба затвердити з правками. Їх кілька:

  • Розробити проект Статуту Кропивницької міської ОТГ.
  • Провести розрахунки обсягу доходів та видатків територіальної громади міста обласного значення після приєднання.
  • Здійснити моніторинг закладів, які утримуються за рахунок бюджету.
  • Здійснити моніторинг майна активів та зобов’язань території, що приєднується.
  • Доручити юридичному управлінню міської ради опрацювати інформацію про розміри заборгованості за користування земельними ділянками громади, що приєднується
  • Доповнити та оприлюднити положення про старосту…та низка інших.

24547 1200x800 2

За правки проголосували 14 депутатів, проте начальник юридичного управління міської ради Марина Смаглюк зауважила, що правки не є доречними. Люди також вимагали проголосувати за проект без запропонованих правок. Незадоволення люди висловили і проектом бюджету на 2020 рік. Директор ЗОШ №37 Тетяна Дадонова виступила перед депутатами, звернувши увагу, що коштів, які заклали на освіту, не вистачить навіть на найнеобхідніше.

“Щоб утримувати заклади дошкільної освіти потрібно треба 14 млн грн. за минулий рік використали понад 12 мільйонів. А на цей рік закладено в проекті бюджету 11 млн грн. – розповіла Тетяна Дадонова. – На позашкільну освіту у минулому році використали понад 5 млн грн. А закладено 3 млн. 845 тисяч грн. Ми не зможемо не те, що розвивати заклади, а навіть закривати найголовніші статті витрат”.

Суперечки не припинялись понад дві з половиною години. Через конфлікт робота сесії зупинилась. Селищному голові Сергію Денисенку не вдалось врегулювати ситуацію. Засідання закрили.

Читайте також: ОДА дала позитивний висновок проєктам рішень про приєднання селища Нового до Кропивницького

24548 1200x800 2

Поширити:

Залишити коментар:

коментар