На Кіровоградщині голосували без паспорта і без бюлетенів по мажоритарці

Станом на 12 годину на виборчих дільницях  Кіровоградщини представники ГМ ОПОРА зафіксували сім порушень. Зокрема, видача бюлетенів без надання паспорта, спроби не допустити спостерігачів до сейфу, обмеження доступу виборців до інформації про партії і кандидатів в народні депутати. 

Про це під час он-лайн марафону у Прес-клубі реформ розповіла координаторка ГМ ОПОРА Зоя Лебідь, передає Перша електронна газета.

У селі Ганнівка Новоукраїнського району (№ 350469) 12 осіб змогли проголосували без надання паспорта. Члени комісії виправдовувалися, нібито село невелике і всі один одного знають, особливо пенсіонерів. Так тривало до  приїзду слідчої групи.

У Созонівці спостерігача ОПОРи не допускали до огляду сейфу, у якому зберігалися бюлетені (голова ДВК попросила спостерігачів почекати в іншій кімнаті).

Також на маленьких дільницях представники ОПОРи зафіксували меншу кількість кабінок і скриньок для голосування, ніж того вимагає законодавство. А місцями не розвішані всі плакати з інформацією про кандидатів у народні депутати і партії.

У слідчому ізоляторі у Кропивницькому не видавали бюлетені по одномандатному окрузі (з прізвищами кандидатів-мажоритарників). Врешті, після втручання ОПОРи члени дільниці зазналися, що не були до кінця ознайомлені з законом про вибори і не знали, що ув’язнені в слідчому ізоляторі також мають право обирати депутатів-мажоритарників. Тож порушення швидко виправили.

Нагадаємо, у Кропивницькому вчасно відкрилися всі дільниці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар