У двох з п’яти ОВК на Кіровоградщині не оприлюднюють протоколи

У Кіровоградській області не всі окружні виборчі комісії ведуть документацію згідно з виборчим законодавством. Зокрема, дві ОВК не оприлюднюють протоколи засідань комісій, а одна не надала спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА для ознайомлення.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі ОПОРИ.

Спостерігачі ОПОРИ в приміщенні окружної виборчої комісії №100 не виявили протоколів на стенді офіційних матеріалів. Але сам протокол був наданий спостерігачу для ознайомлення. В ОВК №99 протоколів немає на стенді. Також на прохання спостерігачів ОПОРИ ознайомитися з виборчою документацією, члени комісії запевнили, що протокол є, але він у секретаря, який не на місці.

Голова окружної виборчої комісії № 99 Олексій Коваленко розповів, що протоколи обох засідань комісії вели.

“Наразі у нас є проблема із секретарем. Адже йому 71 рік і він не володіє комп’ютерною технікою. Я хочу його змінити і налагодити нормально роботу. Це тимчасова проблема. Нині чинний секретар у роздумах, чи хоче він полишити цю посаду. На крайній випадок ми проведемо засідання і приймемо рішення, що секретар не справляється з обов’язками”, – зазначив Олексій Коваленко.

3d3798214bdb58c1d5c2b1543ac91dcc.jpg

За словами координаторки спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зої Лебідь, у всіх інших округах ведуться протоколи, їх надають для ознайомлення.

“В ОВК №100 протоколу немає на стенді, але він є і з ним можна ознайомитися. Натомість у Кропивницькому спочатку секретар комісії нам розповів, що протокол відсутній. Під час наступного візиту, вже після другого засідання комісії, протоколів так само не було”, – зазначила Зоя Лебідь.

Згідно з частиною 2 статті 35 Закону України «Про вибори народних депутатів України» протокол засідання комісії може бути наданий для ознайомлення суб’єкту виборчого процесу на його вимогу не пізніше наступного засідання комісії. У цей же строк протокол засідання виборчої комісії вивішується на стенді офіційних матеріалів комісії для загального ознайомлення та надсилається до Центральної виборчої комісії. Центральна виборча комісія оприлюднює протокол засідання виборчої комісії на своєму офіційному веб-сайті невідкладно після його надходження.

Нагадаємо, 24 партії делегували своїх представників до ОВК Кіровоградщини.

Читайте також: Поліція закрила справу про невнесення 18-річного кропивничанина у реєстр виборців

Поширити:

Залишити коментар:

коментар