Як працювали і прогулювали: АПН проаналізувала роботу кропивницьких депутатів

У Кропивницькому ГО «Асоціація Політичних Наук» презентувала свої результати моніторингу діяльності депутатів міської ради за минулий рік. Перевірку проводили під час кампанії «Атестація депутатів місцевих рад», яка охопила сімнадцять областей України.

Про це Першій електронній газеті повідомила прес-служба АПН.

«Ми оцінювали діяльність депутатів протягом 2018 року за такими критеріями: відкритість та прозорість, доброчесність та підзвітність. Ми промоніторили відомості про депутатів на сайті, роботу приймалень, відвідування сесій та постійних комісій, виступи, оприлюднення декларацій та звітів», – розповів голова громадської організації Дмитро Сінченко.

За словами експертів асоціації, більшість депутатів Кропивницького отримали позитивну оцінку. Наприклад, 17 з 43-х обранців відвідали понад 90% сесій. Це Тетяна Волкожа, Микола Гамальчук, Сергій Горбовський, Михайло Демченко, Вадим Дрига, Володимир Зайченко, Сергій Капітонов, Олег Краснокутський, Віктор Ксеніч, Максим Линченко, Ганна Ніжнікова, Віталій Пінчук, Олександр Рокожиця, Григорій Сергієнко, Олександр Цертій, та Олександр і Катерина Шамардіни.

Найменше сесій відвідав Сергій Калапа – підрахувала «Асоціація Політичних Наук».

Щодо роботи в постійних комісіях, то, за дослідженням ГО, менше половини засідань відвідали Сергій Калапа, Богдан Товстоган, Сергій Кріпак, Андрій Кролевець та Валерій Шутка.

Можливістю виступити під час сесії найактивніше користуються Михайло Демченко, Олег Краснокутський, Андрій Табалов, Валентина Яремчук, Катарина Шамардіна та Олександр Цертій. Натомість, практично всі депутати складають запити і звернення. Єдиний, хто в цьому питанні відстає від колег, за рейтингом АПН, – Богдан Товстоган.

Також експерт «Асоціації Політичних Наук» Олена Сінченко наголосила, що цього року 10 депутатів не оприлюднили звіти про свою роботу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар