За порушення виборчого законодавства на Кіровоградщині ще не покарали жодну людину, – ОПОРА

© jwoman.in.ua

Наразі на Кіровоградщині оголосили вже 10 судових постанов, які стосуються порушень виборчого законодавства, але жодну людину ще не притягли до відповідальності.

Про це під час прес-конференції заявив громадський омбудсмен із захисту виборчих прав у Кіровоградській області Євген Гурницький, повідомляє Перша електронна газета.

Омбудсмен зазначив, що найчастіше причинами відхилень або передачі на доопрацювання матеріалів справ є певні недоліки в оформленні, які допускають правоохоронці, або відсутність складу правопорушення.

“Проаналізувавши нашу судову практику, ми дійшли висновку, що треба більш прискіпливо ставитися до оформлення судових матеріалів. Адже поліцейські можуть допускати різні технічні помилки, або пропускати важливі юридичні тонкощі. У зв’язку з цим, представники ОПОРИ спільно з правоохоронцями проведуть спільні навчання, аби в майбутньому не допускати подібних помилок”.

Зазначимо, 26 січня, близько 23:00 у під’їзді багатоповерхівки на громадського омбудсмена Євгена Гурницького скоїли напад.

Нагадаємо, ОПОРА подала 23 заяви в поліцію про порушення виборчого законодавства на Кіровоградщині.

Читайте також: Перед візитом Тарути у Кропивницькому виборців годували пиріжками та перевіряли за списками

Більше новин від Громадянської мережі ОПОРА дивіться за посиланням.


Злата Нянько для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар