У Кропивницькому в поштові скриньки вкидували газети з ознаками дочасної агітації

© rbc.ua

У Кропивницькому зафіксували розповсюдження безкоштовної газети «Центральна Україна», яка висвітлює діяльність партії ВО «Батьківщина» на місцевому та загальноукраїнському рівнях. При цьому матеріали не містять відповідного маркування. На першій сторінці 16-сторінкового видання винесений анонс матеріалу про Юлію Тимошенко та інтерв’ю з політиком Володимиром Яворівським.

Про це Першій електронній газеті повідомили спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

bf8a083b8a70b361e2a75ebd95109a04.jpg

На другій сторінці розміщені вітання з новорічними святами від імені лідерки партії Юлії Тимошенко, очільника обласної організації партії, голови Кіровоградської облради Олександра Чорноіваненка та депутата міської ради від «ВО «Батьківщини» Олександра Цертія. Нижче розташовано матеріал про опитування кропивничан за ініціативи партії у Кропивницькому.

У газеті опубліковані новини та анонси, передруки з інших сайтів. У вкладці видання розміщено календар на наступний рік з портретом Юлії Тимошенко.

452dd6a1044a9ec626e0de9e1eba04a2.jpg

Загалом у виданні наявна інформація про субсидії, рецепти, поради, кросворд, гороскоп. На прикінцевій сторінці зазначено, що оформлення передплати безкоштовне. Засновники заявляють, що це «нова незалежна обласна газета «Центральна Україна».

9aa42dfc835151a4e698e26602b0cf75.jpg

На останній сторінці зазначено, що видання є періодичним, надрукувало його ТОВ «Інтерконтиненталь Україна», випусковий редактор: Олег Нилопич, засновник: Валентин Березовський, тираж – 120 000 примірників.

Раніше газета «Центральна Україна» потрапила в скандал. Екс-доброволець батальйону «АЗОВ» Олексій Лисенко написав на своїй сторінці у Facebook про те, що «Батьківщина» використала на першій сторінці газети його фото без згоди.

“У газеті розміщено кілька матеріалів, які мають ознаки «джинси». Однак жодної позначення, що це політична реклама чи видання політичної партії, немає. До того ж, засноване це видання у 2018 році. Це також може свідчити про дочасну агітацію за потенціного кандидата у Президенти”, – зазначила координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що прихована реклама забороняється українським законодавством. У Законі «Про рекламу» (частина 3 статті 9) це питання регулюється так: «Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару та який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів) щодо цих особи чи товару, є рекламою і має бути вміщений під рубрикою «Реклама» чи «На правах реклами». Прихована реклама прямо забороняється частиною 5 цієї ж статті.

94aafe7c78c9fadb3b3c2ac72c175c54.jpg

Читайте також: У газетах Кіровоградщини зросла присутність потенційних кандидатів на пост Президента

Більше новин від Громадянської мережі ОПОРА дивіться за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар