Депутати демократичної опозиції продовжать бойкот засідань міськради Кропивницького

Представники політичних сил у міській раді Кропивницького, які називають себе демократичною опозицією, бойкотуватимуть і сьогоднішнє сесійне засідання.

Про це у коментарі Першій електронній повідомили представники різних політсил, які входять до цієї коаліції у міськраді.

Голова фракції партії “Батьківщина” Олександр Цертій запевнив, що його однопартійці прийдуть на сесію лише у випадку виконання умов, які демократична опозиція висунула міському голові та його більшості, або, якщо ці умови почнуть виконуватись. Проте, у пана Цертія сподівань на це мало. Адже, за його словами, міський голова заявив, що не буде виконувати їхніх вимог і назвав опозиційну коаліцію “клубом по інтересах”.

“Ми заявили свої вимоги – вони прості і всі мають соціальне спрямування. Нинішня більшість на чолі з секретарем і міським головою вже довгий час ігнорувала ці вимоги, блокуючи всі наші ініціативи, які спрямовані на покращення ситуації в соціальній, гуманітарній сфері, унеможливлення проявів корупції в міській раді, прозорий і відповідальний розподіл бюджетних коштів, вирішення проблем з централізованим опаленням, тощо. Всі наші спроби переконати депутатів та керманичів міста не мали жодного успіху. Новий секретар міської ради Андрій Табалов, фактично сформувавши таку більшість і закріпивши подібний підхід до вирішення проблем територіальної громади міста, взяв на себе відповідальність за функціонування представницького органу – Кіровоградської міської ради. Намагання нинішньої більшості разом з мером і секретарем перекласти відповідальність на опозицію без вирішення вимог, які довгий час ігноруються і блокуються – виглядають безглуздими. Але при цьому в медіа просторі не припиняються спроби перекласти провину саме на нас. Дійшло до того, що зриваються наші прес-конференції, а, приміром, на ефір ток-шоу “Ми”, де обговорюється останнє засідання сесії, що не відбулося, навмисно не запрошуються представники від політичної партії “Батьківщина”, які є одними з ініціаторів наших спільних вимог”, – прокоментував Олександр Цертій.

Не планують йти на сьогоднішнє засідання сесії і представники “Самопомочі”.

“Ми запропонували умови за яких ми будемо брати участь у сесіях. Жодного діалогу після цього не відбулось. Почекаєм ще, потім перейдемо до активних дій”, – розповів представник цієї політсили Володимир Смірнов.

Буде відсутня на цій сесії і представниця БПП Валентина Яремчук. Депутатка не зможе прийти у зв’язку з відрядженням закордон. Першій електронній вона розповіла, що ніяких намагань віднайти спільну мову з боку міського голови і секретаря не було.

“З часу минулого засідання нічого не змінилося. Ні міський голова, ні секретар навіть не намагаються знайти діалог з депутатами. Щодо остаточного рішення фракції БПП з приводу цього питання, на жаль, в мене немає інформаціі”, – каже Валентина Яремчук.

Якщо усі депутати, які минулого разу не прийшли на засідання міської ради, будуть стійкими у своїй позиції, то існує велика ймовірність того, що сьогоднішнє засідання міської ради також не відбудеться через відсутність кворуму. Минулого разу їх було 21.


Нагадаємо, 1 серпня 2016 року, депутати 5 фракцій міськради заявили про те, що переходять в опозицію до більшості, яка сформувалась під час голосування за кандидатуру Наталії Дзюби на посаду заступника міського голови. Тоді у міській раді чітко виокремилася більшість з Андрієм Райковичем у складі та меншість, яка пішла у опозицію.

Напередодні 2 засідання 8 сесії під час погоджувальної наради у Андрія Райковича, яка відбулася 14 березня, усі політсили органу місцевого самоврядування начебто дійшли згоди щодо формування порядку денного, який став каменем спотикання під час 1 засідання 8 сесії 21 лютого. Але щойно обранці громади почали рухатися за порядком денним, виявилося, що не все так просто.

Депутати і міський голова посварилися через порядковий номер питання Про відміну рішення виконкому від 16.02.2017, яким було підвищено тарифи на проїзд. Поки частина депутатів спілкувалася із журналістами у сесійній залі було таки прийняте те питання, через яке посварилися депутати.

Незважаючи на скасоване рішення виконкому про здорожчання вартості проїзду у Кропивницькому, тарифи залишаться підвищеними. А подальше вирішення питання неодмінно зайде у судову площину.

30 березня, так і не розпочався розгляд питань сесії міськради, оскільки демократична опозиція депутатів у той час давала прес-конференцію щодо конфлікту, який виник у міськраді. Відповідно, не зібрався кворум. Керівництво міськради поїхало у прес-клуб, аби поговорити з колегами.

Депутати демократичної опозиції стверджують, що вони з’являться на сесії Кіровоградської міської ради лише після того, як будуть виконані всі їхні вимоги до влади міста.

Депутати демократичної опозиції так і не прийшли на сесію міської ради. Міський голова Андрій Райкович оголосив чергову перерву до 10:00 4 квітня.

Міський голова та секретар міськради звинуватили опозицію у зриві сесії і небажанні вирішувати питання громади. А опозиційні депутати закидають міському голові та більшості повне ігнорування їх ініціатив і несправедливий розподіл коштів по округам.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар