На Кіровоградщині в день виборів районна комісія замінила заступника голови СВК через його судимість

© boyarka-inform.com

В день виборів відбулась заміна заступника голови Великоандрусівської сільської виборчої комісії.

Про це інформує ГМ “ОПОРА”

Так, подання на заміну зробила Партія Пенсіонерів у зв’язку з непогашеною судимістю заступника голови СВК. Світловодська районна виборча комісія провела засідання 18 грудня у день виборів.

Також на засіданні в день виборів прийняли присягу 2 члени районної комісії від партії «Народний фронт». Ця заміна відбулась за постановою Центральною виборчою комісії ще тиждень тому. Але у зв’язку з тим, що районна комісія не збиралась, вони не приступали до обов’язків.

Відповідно до пункту 3.1 постанови ЦВК №236 від 7 вересня 2015 року у разі надходження до відповідної виборчої комісії, яка утворила виборчу комісію (сформувала її склад), подання про заміну члена виборчої комісії від суб’єкта, за поданням якого кандидатуру цього члена комісії було включено до складу виборчої комісії, така виборча комісія у період виборчого процесу не пізніш як на п’ятий день з дня внесення такого подання, але не пізніше останнього дня перед днем голосування (повторного голосування), а в міжвиборчий період – не пізніше тридцяти днів з дня внесення відповідного подання про заміну члена комісії, одночасно з рішенням про дострокове припинення його повноважень приймає рішення про включення до складу відповідної виборчої комісії іншої кандидатури, внесеної на заміну тим самим суб’єктом подання, із призначенням цієї особи на відповідну посаду в комісії, яку займав член комісії, повноваження якого достроково припинені.

Читайте також: На виборах у Соколівській ОТГ зафіксували чергове порушення

Поширити:

Залишити коментар:

коментар