Кропивницькі активісти відправили до правоохоронних органів 30 корупційних кейсів

Понад 200 повідомлень про корупційні дії вчинені представниками влади та місцевими депутатами в усіх регіонах України зафіксували та передали до Генеральної прокуратури активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем».

У результаті фігурантами перевірок зі сторони правоохоронних органів стали: 70 депутатів міських рад, 62 чиновника різних рангів органів місцевого самоврядування, 19 депутатів обласних рад, 9 очільників комунальних закладів (лікарні чи школи), 6 директорів комунальних підприємств та 5 голів сільрад. У корупційних скандалах фігурують представники всіх партій.

Про це йшлося на прес-конференції ГО «Асоціація Політичних Наук» (співзасновника руху «Під контролем»), яка відбулась 14 грудня в інформаційному центрі «Перевесло».

«У центрі і на місцях розуміння хто є влада, і хто є опозиція, дуже різниться. Якщо на центральному рівні «Опозиційний Блок», наприклад, декларує себе опозиційними і такими, що не може бути причетними до корупції, а «Наш край» і взагалі поза владними структурами, то в Кропивницькому вони, разом із більшістю депутатів з БПП – частина правлячої коаліції, і можуть бути активними організаторами корупційних схем», – наголосив Дмитро Сінченко, координатор Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» в Кіровоградській області.

Починаючи з травня кропивницькими активістами руху «Під контролем» було зібрано та направлено на юридичну перевірку, а згодом і до правоохоронних органів близько 30 корупційних кейсів, отриманих з відкритих джерел (публікацій у ЗМІ). Фігурантами цих справ стали представники всіх без виключення партій, представлених у Верховній та міській раді Кропивницького.

«На сьогодні ми маємо відповіді лише по 7 кейсах. Всі вони негативні. Хоча, в інших областях за тотожними випадками вже порушені кримінальні справи, а за деякими корупціонерів навіть притягнуто до відповідальності. Тож ми вимушені констатувати кругову поруку між владою і правоохоронними органами області. Сьогодні ми сподіваємось лише на активний старт роботи Національної агенції з питань запобігання корупції», – пояснив Дмитро Сінченко.

Олена Сінченко, активіст Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» підкреслила:

«Кричущі факти політичної корупції, конфлікту інтересів не повинні забутись і лишатись поза увагою громадськості. Саме тому ми будемо вимагати у керівництва партій виключити депутатів-корупціонерів зі складу місцевих рад, користуючись механізмом імперативного мандата – незалежно від того, владою чи опозицією вони себе декларують».

Довідково

Протягом вересня-жовтня 2016 року до Генеральної прокуратури Всеукраїнським рухом проти політичної корупції «Під контролем» було передано понад 200 кейсів на порушення законодавства України депутатами та чиновниками місцевого рівня із 18 областей: Дніпропетровської, Вінницької, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Закарпатської, Київської, Сумської. Рух «Під контролем» продовжує співпрацювати з ГП та надавати нові факти корупції про представників місцевої влади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар