На Кіровоградщині  “Опозиційний блок” програв суд проти виборчої комісії

У Кіровоградській області суд відхилив позов територіальної організації політичної партії «Опозиційний блок» до  районної виборчої комісії.

11 листопада Дніпропетровський апеляційний суд залишив без змін рішення Кіровоградського окружного апеляційного суду щодо позову територіальної організації політичної партії “Опозиційний блок” в Кіровоградському районі до Кіровоградської районної виборчої комісії та її голови Андрія Смутка.

Позивач вимагав скасувати рішення Кіровоградської РВК про формування складу та призначення голови, заступника та секретаря Соколівської сільської виборчої комісії, проведення повторного жеребкування та призначення нового керівного складу комісії. В обґрунтуванні позовних вимог позивач зазначає, що рішення Кіровоградської РВК щодо формування складу Соколівської ТВК було прийняте з порушеннями Закону України «Про місцеві вибори». Зокрема, що представника партії «Опозиційний блок» не було допущено на засідання комісії під час прийняття рішення про керівний склад Соколівської ТВК.

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА був присутній на засіданні районної виборчої комісії, про яку йдеться у позові політичної партії.

Кіровоградський окружний апеляційний суд заслухав свідків і відхилив позов партії  в повному обсязі. Судовий збір у сумі 5512 гривень буде стягнено з територіальної організації партії «Опозиційний блок».

Нагадаємо, що 18 грудня вибори відбудуться у Великоандрусівській та Соколівській об’єднаних територіальних громадах Кіровоградської області.

За коментарями звертайтеся:

Зоя Лебідь, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Кіровоградській області.

Тел.: 0957943072.

Електронна пошта: zoyhmil@ukr.net

Поширити:

Залишити коментар:

коментар